«Δίκη στο ΟΡΕΝ»: Τρία βίντεο-ντοκουμέντα για το Noor 1 (video)

Must Read

Τρία αποκαλυπτικά βίντεο παρουσίασε η εκπομπή «Δίκη στο OPEN», του Κυριάκου Θωμαΐδη που έχουν να κάνουν με την υπόθεση του Noor 1.

Στο πρώτο βίντεο, μετά το 29΄, η εκπομπή δείχνεi -όπως ισχυρίστηκε ο παρουσιαστής της- τη στιγμή της συμφωνίας για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Σε αυτό φαίνονται  δυο πρόσωπα, τα οποία όπως τόνισε ο Κυριάκος Θωμαϊδης: «πέραν πάσης αμφιβολίας εμπλέκονται στην υπόθεση». Ο ένας από τους δυο που εμφανίζονται στο βίντεο είναι –σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- Τουρκοιρανός που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη κι έχει περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της εμπορίας ναρκωτικών.

Κι ο άλλος Κούρδος που βρίσκεται στο Λονδίνο όπου κατηγορείται και βρετανικό δικαστήριο ζητάει την έκδοσή στην Ελλάδα, αλλά ο ίδιος, όπως υποστήριξε ο παρουσιαστής, φοβάται γιατί όπως ισχυρίζεται εννέα μάρτυρες είναι νεκροί και θεωρεί πως κινδυνεύει η ζωή του.

Στο δεύτερο βίντεο που ακολουθεί μετά φαίνεται το πλοίο που φτάνει στο λιμάνι της Ελευσίνας τον Ιούνιο του 2014.

Το τρίτο βίντεο δείχνει το Noor 1 και το καλωσόρισμα όταν αράζει στο λιμάνι: Ακούγεται μάλιστα μια φωνή που λέει: «Άντε να πάει γούρι που ανέβηκες εσύ». Μάλιστα, όπως λέει ο Κυριάκος Θωμαϊδης: «Η φωνή είναι ενός Ελληνα καταδικασμένου σε ισόβια».

Στη συνέχεια ακολουθεί το ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα, για έναν μάρτυρα που από το 2018 επιμένει να δώσει στοιχεία στις ελληνικές αρχές «για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων που φέρεται να έχει παρακλάδια και στην υπόθεση του Νoor 1»:

Ο Κυριάκος Θωμαϊδης προλογίζει το ρεπορτάζ:

«Τα δυο χρόνια που τίποτε δεν προχωράει και τρεις ανακριτές αλλάζουν στην παράλληλη έρευνα για το Noor 1. O ένατος μάρτυρας που έχασε τη ζωή του την υπόθεση του Noor 1 είναι ο ο Κώστας Καζινάκης. Σκοτώθηκε σε ένα περίεργο τροχαίο στον Καναδά και πρόκειται για τον άνθρωπο που συνόδευσε τον ισοβίως καταδικασθέντα Γιώργο Μπουρδούβαλη από το Ντουμπάι στην Ελλάδα.

Η Δίκη αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης, που αφορά έναν άγνωστο μέχρι στιγμής μάρτυρα. Βρίσκεται σε χώρο εκτός ΕΕ και από το 2018 προσπαθεί να έρθει απεγνωσμένα σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων που φέρεται να έχει παρακλάδια και στην υπόθεση του Νoor 1.

Είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο του 2019 την πρώην ανακρίτρια της υπόθεση του ναρκοπλοίου Καλλιόπη Μάντακα, προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Για τον άγνωστο μάρτυρα ενημερώθηκε πρόσφατα η ηγεσία του Αρείου Πάγου καθώς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Τζιανλούκα Εσπόζιτο».

Δείτε μετά το 31ο λεπτό:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This