Βασιλική Θάνου: «Αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές η άρνηση της διενέργειας εκλογών στην Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων»

Must Read

Την ταχύτερη διεξαγωγή των εκλογών στην Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων ζητάει με δήλωσή της η Βασιλική Θάνου, που υποστηρίζει πως η άρνηση για διενέργεια των αρχαιρεσιών είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές και προς το Καταστατικό.

Η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αλλά και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, θεωρεί δικαιολογία τον λόγο δημόσιας υγείας που επικαλούνται τα 9 μέλη του ΔΣ για να μην πάνε σε κάλπες και δηλώνει θλιμμένη και απογοητευμένη με τους συναδέλφους της, οι οποίοι όπως υποστηρίζει παρεμποδίζουν τη διαδικασία των εκλογών.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βασιλικής Θάνου:

«Θα πρέπει να εκφράσω την προσωπική μου θλίψη και απογοήτευση, καθώς και τα όμοια συναισθήματα μεγάλου αριθμού Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι επικοινωνούν καθημερινά μαζί μου και σχολιάζουν πολύ αρνητικά την πρόσφατη απόφαση των εννέα (9) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για παρεμπόδιση της διενέργειας των αρχαιρεσιών.

Η άρνηση των μελών αυτών για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών, στο τέλος Ιουνίου, όπως πρότειναν τα λοιπά 6 μέλη, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Καταστατικό, και η επιμονή τους να καταθέσουν αίτηση για διορισμό προσωρινής Διοίκησης συνιστά αυθαίρετη ενέργεια, η οποία παραβιάζει το Καταστατικό και παρεμποδίζει τους Δικαστικούς Λειτουργούς από το να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα τους του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ο μόνος λόγος, που επικαλούνται ως προς κίνδυνο της δημόσιας υγείας, δικαιολογημένα σχολιάζεται ως προσχηματικός και μη πειστικός, δεδομένου ότι έχουν πλέον αρθεί όλα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, που είχαν επιβληθεί, μετά και τη σταθερή, κατά το τελευταίο διάστημα, μηδενική σχεδόν καταγραφή νέων κρουσμάτων.

Εξ’ άλλου, η ασφαλής διενέργεια των αρχαιρεσιών μπορεί να εξασφαλισθεί με τον ορισμό περισσοτέρων τμημάτων των Εφορευτικών Επιτροπών, σε περισσότερες αίθουσες, ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και με τήρηση των λοιπών προστατευτικών μέτρων (απόστασης, χρήσης μάσκας, και απολυμαντικών κ.λ.π.), όπως παρακολουθούμε να συμβαίνει καθημερινά, σε συγκεντρώσεις διαφόρων φορέων.

Οι αρχαιρεσίες πρέπει να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αναδειχθεί το νέο, εκλεγμένο, σύμφωνα με τη βούληση του εκλογικού σώματος Διοικητικό Συμβούλιο. Κάθε άλλη προσπάθεια επιφέρει βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία και στο κύρος το οποίο, κατά το παρελθόν απολάμβανε η συγκεκριμένη Δικαστική Ένωση, της οποίας είχα την τιμή να εκλεγώ ως Πρόεδρος, επί δύο συνεχείς θητείες, αλλά και γενικότερα στο κύρος του Διοικητικού Συνδικαλισμού».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This