2-7-2020

«Έγδυσε» ηλικιωμένη, παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ – Της είπε να βγάλει τα λεφτά της στην αυλή, για να μην… καούν!

Στην παγίδα ενός επιτήδειου έπεσε μια ηλικιωμένη στην Έδεσσα, καθώς της απέσπασε… 3.250 ευρώ!

Ο απατεώνας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, το μεσημέρι της 15ης Μαΐου χτύπησε το κουδούνι της ανυποψίαστης γυναίκας, λέγοντας ότι, τάχα, υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά, λόγω βλάβης στον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ηλικιωμένη τρομοκρατήθηκε με το ενδεχόμενο της φωτιάς, τη στιγμή που ο επιτήδειος της ζήτησε να συγκεντρώσει στην αυλή του σπιτιού της όσα χρήματα είχε, το συντομότερο δυνατό, δήθεν για να τα… προστατεύσει, στην περίπτωση που ξεσπούσε πυρκαγιά!

Μέσα σε «χρόνο μηδέν», ο άντρας άρπαξε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει το θύμα, τα οποία ανέρχονταν σε 3.250 ευρώ, και «έγινε καπνός» με αυτοκίνητο που είχε παρκάρει σε κοντινό σημείο.

Σε βάρος του επιτήδειου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας σχημάτισαν δικογραφία που θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συστάσεις να μην εμπιστεύονται αγνώστους

Πάντως, επειδή τα περιστατικά απάτης -ιδίως εις βάρος ηλικιωμένων- είναι πολλά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας συμβουλεύει, μεταξύ άλλων, τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία να μην εμπιστεύονται αγνώστους, οι οποίοι εμφανίζονται στην πόρτα τους ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, αν δεν τους έχουν, προηγουμένως, καλέσει οι ίδιοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ