Υπόθεση Novartis: Οργανωμένο το σχέδιο χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Must Read

Η μεθόδευση (με Αγγελή) για επιβράδυνση των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη και η επιτάχυνση των διαδικασιών στην Προανακριτική.

Κανείς μέχρι χθες δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, επέλεξε να «πυροβολήσει» την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και στη συνέχεια να…αυτοπυρποληθεί, με όπλο τα άγνωστα έγγραφα του FBI, που περιείχαν πληροφορίες για το σκάνδαλο Novartis, τα οποία κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κι αυτό γιατί από τα συγκεκριμένα έγγραφα προέκυπτε πως τόσο η κυρία Ράικου όσο και ο κ. Αγγελής θα έπρεπε να διωχθούν για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς οι πληροφορίες που περιείχαν ήταν αντιφατικές σε σχέση με όσα είχαν καταθέσει στην Βουλή.

Μέχρι που η αναπαραγωγή μιας είδησης αποκρυπτογράφησε τη συνέχεια. Αποκάλυψε, δηλαδή, πως μεθόδευση που στήνεται από το πολιτικό σύστημα περιλαμβάνει την επιβράδυνση των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη, την επιτάχυνση των διαδικασιών στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με στόχο η Ολομέλεια στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα πρέπει να κινηθούν ποινικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, χθες, σε όλα τα ΜΜΕ αναπαράχθηκε ρεπορτάζ πως η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και οι επίκουροί της, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη. Να υπενθυμίσουμε πως στον Αρειο Πάγο διεξάγεται παράλληλη έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis.

Φυσικά, οι τρεις εισαγγελείς έχουν δώσει εξηγήσεις στον Αρειο Πάγο από τις αρχές Μαΐου. Στη συνέχεια, βεβαίως, στα σχετικά «ρεπορτάζ» υπήρχε η επισήμανση πως τα υπομνήματα των τριών εισαγγελέων στην πραγματικότητα διαβιβάστηκαν χθες από τον Αρειο Πάγο στη Βουλή (άρα, δεν δόθηκαν χθες), μαζί με τη διαπίστωση πως… αναγκαστικά πλέον πρέπει να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών από τους Ζαχαρή και Σοφουλάκη, εξαιτίας των εγγράφων του FBI που κατέθεσε ο κ. Αγγελής.

Το νόημα πίσω από τις λέξεις είναι το εξής: Ο κ. Αγγελής κατέθεσε τα συγκεκριμένα έγγραφα στη Βουλή, προκειμένου να συνεχιστεί αναγκαστικά η έρευνα στον Αρειο Πάγο, να κληθεί ξανά ο ίδιος για κατάθεση και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για συμπληρωματικές εξηγήσεις, ώστε να μην κλείσουν την υπόθεση οι αντιεισαγγελείς, όπως θα ήταν πλέον αναγκασμένοι να κάνουν, αφού η δική τους διαδικασία είχε ολοκληρωθεί.

Γιατί φανταστείτε τι θα γινόταν, εάν οι κύριοι αντιεισαγγελείς αποφάσιζαν πως, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο. Τότε, προφανώς, όλο το κατηγορητήριο που έχει στηθεί στην Προανακριτική θα κατέρρεε εν μια νυκτί! Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία στην Προανακριτική θα επιταχυνθεί, προκειμένου να εκδοθεί πόρισμα πριν από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό, βεβαίως, θα φανεί και σήμερα από τις προθεσμίες που θα δοθούν σε όσους έχουν κληθεί ως ύποπτοι για να καταθέσουν.

Το πλέον συγκλονιστικό, ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της Δικαιοσύνης από το πολιτικό σύστημα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τόσο οι έμπειροι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου όσο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, θα αποτρέψουν με τη στάση τους αυτά τα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This