Ευάγγελος Ιωαννίδης: «Απαγορεύεται αυτό που κάνετε»

Must Read

«Καταπέλτης» ήταν στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης ο οποίος κατέρριψε το… αφήγημα συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών περί «Ρασπούτιν» ενώ τόνισε πως απαγορεύεται η διενέργεια δύο ερευνών για την υπόθεση Μιωνή.

Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε εξαίρετους συναδέλφους τους εισαγγελικούς λειτουργούς Ελένη Ράικου, Ιωάννη Αγγελή και Ευγενία Κυβέλου, αλλά διέψευσε τους ισχυρισμούς περί «Ρασπούτιν» και τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Όπως κατέθεσε, ουδέποτε κλήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε και είχε ακούσει ποτέ τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν».

Τον κ. Ιωαννίδη είχε καλέσει ως μάρτυρα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να αποδείξει πως δεν είχε παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως αναπληρωτής υπουργός.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καθόλου την υπόθεση Novartis, ούτε έχει ακούσει το χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν».

Θ.Πλεύρης: Γνωρίζετε οτιδήποτε για τον Ρασπούτιν;

Ευ.Ιωαννίδης: Ουδέποτε εκλήθηκα με οποιοδήποτε τρόπο για την υπόθεση και ουδέποτε είχα ακούσει τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν»

Α.Νικολόπουκος: Έχετε ακούσει κάτι μεμπτό για τους Ράικου, Αγγελή, Κυβέλου;

Ευ.Ιωαννίδης: Όχι ποτέ. Τους γνωρίζω και είναι εξαίρετοι συνάδελφοι.

Ιωαννίδης: «Απαγορεύεται αυτό που κάνετε»

Ερωτηθείς για την υπόθεση Σάμπυ Μιωνή και τις εισαγγελικές έρευνες που είχαν γίνει σχετικά με τον τρόπο μετάβασης εισαγγελέων στο εξωτερικό, ο Ευάγγελος Ιωαννίδης φέρεται να απάντησε πως η διαδικασία ακολουθείται μέσω eurojust ή εάν υπάρχει ομάδα εργασίας, γίνεται κατόπιν άδειας. «Για τις έρευνες γνωρίζω πως ενημερώνεται πάντα ο εισαγγελέας».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες στο εξωτερικό είναι μυστικές.

Σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα εάν επιτρέπεται να διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες από εισαγγελικά όργανα για την ίδια υπόθεση και τα ιδία πρόσωπα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών απάντησε κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Με βάση αυτή την απάντηση του εισαγγελικού λειτουργού, ο κ. Σπύρος Λάππας υποστήριξε ότι με το δεδομένο αυτό πρέπει να παύσει τη διερεύνηση των καταγγελιών του επιχειρηματία Μιωνή είτε η Προανακριτική Επιτροπή είτε η αρμόδια Εισαγγελία.

Με απλά λόγια ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε αυτό που και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής γνωρίζει:

Σε καμία περίπτωση όμως δεν δύναται να διενεργούνται ταυτόχρονα δύο δικαστικές έρευνες για την ίδια υπόθεση και τα ίδια πρόσωπα.

Ο δρόμος της ακυρότητας της διαδικασίας μόλις άνοιξε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This