Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης-Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα που του είχε στείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό των νέων ανώτατων δικαστικών κι έτσι σύντομα θα οριστεί νέα ηγεσία από τη νέα κυβέρνηση.

Ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την αρχή είχε αντιδράσει στις τοποθετήσεις που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Την πρώτη μέρα του Ιουλίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, τα οποία «έφερε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο κ. Παυλόπουλος έβαλε το θέμα στο… ψυγείο και μόλις πριν από λίγο επέστρεψε ανυπόγραφα τα διατάγματα, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη.

Θυμίζουμε πως προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει για Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κα Ειρήνη Καλού,  για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Δήμητρα Κοκοτίνη, ενώ για Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

Επίθεση στον Πρόεδρο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης! Είναι προφανές ότι τελείωσε ο (μακρύς) μήνας του μέλιτος Τσίπρα – Παυλόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά ενός πολιτειακού ηγέτη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης” χωρίς ξεχωρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα αφήνει και άλλες αιχμές αναφερόμενος σε “υποκρισία όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: “Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών.
Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This