Πανικός, κρύος ιδρώτας και απίθανο ρεζιλίκι στην Προανακριτική!

Must Read

Ανέστειλαν άρον άρον την κλήτευση των δήθεν υπόπτων Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου με τον φόβο των παρανομιών – Υπό έλεγχο η διαδικασία στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Αναστάλθηκε και μάλιστα εσπευσμένα η διαδικασία κλήτευσης των δήθεν… υπόπτων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Ο εκδότης της «δημοκρατίας», Ιωάννης Φιλιππάκης, ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, δεν θα προσέλθουν τελικά για εξηγήσεις την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα, αφού όπως ενημερώθηκαν, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, εξετάζει εάν τίθεται θέμα ακυρότητας της κλήτευσης τους.

Είναι προφανές πως αυτή η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που συστήθηκε από την πλειοψηφία με στόχο να ξεπλυθεί το σκάνδαλο Novartis κι εν συνεχεία μέσω διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ», δεν έχει πλέον, κανένα ίχνος αξιοπιστίας και νομιμοποίησης αφού ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, πήραν προθεσμία για να δώσουν εξηγήσεις ως δήθεν… «ύποπτοι» μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Μάλιστα, οι κύριοι Φιλιππάκης και Τάρκας, είχαν καταθέσει στην προανακριτική την περασμένη Πέμπτη και αίτημα ακυρότητας σημειώνοντας, πως η προανακριτική στερείται δικαιοδοσίας κι αρμοδιότητας να επεκτείνει την εξέταση σε βάρος πολιτών, δηλαδή μη πολιτικών προσώπων, καλώντας τους ως υπόπτους. Είχαν υπογραμμίσει, δε, πως αποτελεί υπέρβαση εξουσίας της Επιτροπής, το γεγονός πως δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ενόρκως, ως μάρτυρες. Ομως, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, καθώς η Επιτροπή εξέφρασε την άποψη πως έχει την απαιτούμενη δικαιοδοσία.

Φαίνεται, όμως, πως μία εβδομάδα, ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί περίτρανα πως αυτό που προσπαθούν κάποιοι να στήσουν, έχει κάτι από τη χάρη του μπερντέ, που πάνω του φέγγουν οι σκιές του ήρωα του λαϊκού θεάτρου, καραγκιόζη. Είχαν μεσολαβήσει, βέβαια, μία σειρά από γεγονότα που είχαν αποκαλύψει τις παράνομες μεθοδεύσεις.

Είχε μεσολαβήσει, για παράδειγμα, η κατάθεση στην προανακριτική του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, ο οποίος ανάφερε πως έχει δώσει κι αυτός εντολή για να διερευνηθεί η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, κατά των μη πολιτικών προσώπων, επομένως είναι παράνομο να διεξάγονται έρευνες για την ίδια υπόθεση από διαφορετικά εισαγγελικά πρόσωπα.

Είχε, μεσολαβήσει ακόμη η αποκάλυψη πως από την δικογραφία που δόθηκε στους δήθεν… «υπόπτους» είχε αφαιρεθεί μαγικά, ένα CD, το οποίο περιέχει ανάλυση του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.Α.Σ για υποθέσεις των συνεργατών Σάμπυ Μιωνή, Σταύρου Παπασταύρου και Άγγελου Μεταξά.

Τελικά, το CD, παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη, με την ανεπίσημη εξήγηση πως επρόκειτο περί λάθους και αβλεψίας. Η πραγματικότητα, όμως, μάλλον είναι άλλη. Μάλλον κάποιοι δεν περίμεναν πως μέσα σε 200.000 σελίδες δικογραφίας, οι ενδιαφερόμενοι θα κατάφερναν να εντοπίσουν την απουσία του και μάλιστα στις 10 μέρες προθεσμία που τους είχε δοθεί. Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο αρχείο, περιέχονται μεταξύ άλλων συγκλονιστικά τεκμήρια που αποδεικνύουν την πολυετή δράση του «κυκλώματος Μιωνή» μέσω της τράπεζας HSBC («λίστα Λαγκάρντ») και δεκάδων offshore εταιριών ανά την υφήλιο.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, εξετάζει την πιθανότητα ακυρότητας, έπειτα από το αίτημα ακυρότητας των κ.κ. Τάρκα και Φιλιππάκη ή μετά από το σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ή αν προσέτρεξε εκεί και ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, ύστερα από την κατάθεση του κ. Ιωαννίδη.

Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως τα μέλη της πλειοψηφίας, αυτής της επιτροπής βρίσκονται σε τρομερό αδιέξοδο και προσπαθούν απελπισμένα να απεμπλακούν καθώς αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως σύντομα θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν για τις παρανομίες και τις μεθοδεύσεις τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την άλλη εβδομάδα, θα δουν το φως της δημοσιότητας, κι άλλα συγκλονιστικά στοιχεία που θα οδηγήσουν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι οι ηθικοί αυτουργοί των παράνομων κινήσεων της προανακριτικής, κινδυνεύουν να μεταβληθούν σε κατηγορούμενοι, εκ νέου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This