Καταγγελία «άγνωστου» μάρτυρα: Οι μεθοδεύσεις κρατικών λειτουργών και η μη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (video)

Must Read

Αποκάλυψη μιας ακόμα σοβαρής πτυχής της υπόθεσης του μάρτυρα του Noor1 που προσπαθούσε να δώσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη για πάνω από δύο χρόνια, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά να προκαλεί ερωτηματικά, καθώς αρνήθηκε, σύμφωνα με τη «Δίκη», να άρει το τηλεφωνικό απόρρητό του, μετά από αίτημα που υπέβαλλε η ανακρίτρια Πειραιά Καλλιόπη Μάντακα, που χειριζόταν την υπόθεση.

Το υπ΄αριθμόν 743/2018 βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Πειραιά,
με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση άρσης απόρρητο, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η αιτούμενη άρση τηλεφωνικού απορρήτου κρίνεται ότι, δεν θα συμβάλλει ουσιωδώς στη διερεύνηση της υπόθεσης και η κύρια ανάκριση, που διενεργείται, δεν θα καταστεί δυσχερής, χωρίς αυτήν. Ουδέν κρίσιμο στοιχείο θα συνεισφέρει στο ανακριτικό έργο.  Δοθέντος μάλιστα ότι, το συγκεκριμένο πρόσωπο, που τηλεφώνησε στην παραπάνω ανακρίτρια δεν είχε εισέτι καταθέσει, ώστε να διαπιστωθεί ότι, σχετίζεται με την υπόθεση και σε ποιο βαθμό, η άρση απορρήτου ουδόλως θα συμβάλλει στην ανακάλυψη της αλήθειας, διότι ακόμη και εάν διαπιστώνονταν τα στοιχεία του κατόχου του τηλεφωνικού αριθμού, αυτό ουδόλως θα συνέβαλλε στη διερεύνηση της υπόθεσης».

Στη «Δίκη στο Open» παρουσιάστηκε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του άγνωστου μάρτυρα του Noor1, που μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη Μαίρη Μπενέα, υποστηρίζοντας ότι η ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα, η οποία ήταν έτοιμη να του πάρει κατάθεση, πιέστηκε  και γι΄αυτό εγκατέλειψε την υπόθεση, το Δικαστικό Σώμα και την Ελλάδα.

Από τότε, όπως ισχυρίζεται, τρεις φορές τον αγνόησε ο ανακριτής, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του ναρκόπλοιου, τον οποίο προσπάθησε να βρει και να μιλήσει μαζί του.

Τέλος, κάνει λόγο, για δέκα άγνωστα πρόσωπα στην υπόθεση του Noor1, μεταξύ των οποίων και ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών.  Σύμφωνα με τον ίδιο, από δολιότητα, όπως αναφέρει, δεν βοήθησε την ανακρίτρια Μάντακα να μεταφερθούν στοιχεία από τη χώρα που βρίσκεται, στις ελληνικές Αρχές

Το ίδιο υποστηρίζει, έκαναν και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι, αγνοώντας, προφανώς εσκεμμένα, τις προσπάθειές του και τις εκκλήσεις του να δώσει τα στοιχεία αυτά στις Αρχές.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This