Η δικαιοσύνη δεν είναι «τυφλή»! Ελεύθερος ο 27χρονος πατροκτόνος μέχρι το Εφετείο

Must Read

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο, που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ο 27χρονος Αλέξης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Ο 27χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας:

Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν».

«Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στην Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα», είπε στην απολογία του.

Στο άκουσμα της ποινής μετά από μία δίκη που κράτησε 14 ώρες η οικογένεια του 27χρονου Αλέξη, που τον υποστήριξε σε όλη τη διαδικασία, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Αρνητική η εισήγηση του Εισαγγελέα

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ευχαρίστησαν το Δικαστήριο παρά την αρνητική εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλεσε τον κατηγορούμενο ως «έναν ψυχρό εκτελεστή» αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερος επιβάλλοντας του δυο περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ οι συγγενείς του 27χρονου τόνισαν πως νιώθουν δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου. Όταν ερωτήθηκαν για το αν ακούστηκε κάτι στη δίκη που τους πλήγωσε τόνισαν πως τους πλήγωσε η αναφορά του δικαστηρίου για «εκ προμελέτης έγκλημα».

Τόσο οι δικηγόροι του 27χρονου όσο και ο ίδιος στην απολογία του τόνισαν πως η πράξη του ήταν συνέπεια της συμπεριφοράς του πατέρα του απέναντι στον ίδιο και τα μικρότερα αδέρφια του, τα οποία  είχε κακοποιήσει πολλές φορές. Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής από την πλευρά του έκανε λόγο για «ποινή-χάδι».

Η σοκαριστική απολογία του 27χρονου  

Ο νεαρός άνδρας κατηγορήθηκε ότι τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μια καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όταν έφτασε στα δικαστήρια της Πάτρας, οι δικοί του άνθρωποι του φώναζαν «είσαι ήρωας» και τον επευφημούσαν με χειροκροτήματα.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για το πώς έφτασε στη δολοφονία του πατέρα του:

«Μου είχε πει «θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους, και τα μικρά παιδιά του, και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της οικογένειας του κατηγορούμενου που, όπως είπε, στις αρχές μετά τη δολοφονία, «ήθελε να λυτρώσει τα αδέλφια του από τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους».

Το ευχαριστώ – Τη Δευτέρα σπίτι του

«Άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο στις Βολίμες Ζακύνθου.

Επίσης ο κ. Κεφαλληνός χαρακτήρισε ως «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This