9-7-2020

Δ. Παπαγγελόπουλος: «Ο Μιωνής θέλει να σώσει τον εαυτό του, τον Σαμαρά και τη Ράικου»

«Εάν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των απομαγνητοφωνήσεων Μιωνή, αποδεικνύεται ότι εγώ και η Ελένη Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση». Σε αυτό το σχόλιο προέβη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξερχόμενος της Προανακριτικής Επιτροπής και ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην Προανακριτική ο Ισραηλινός επιχειρηματίας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε με αυτόν τον τρόπο ότι το ηχητικό του Σάμπυ Μιωνή πιστοποιεί πως δεν υπάρχει απολύτως καμία εμπλοκή ούτε του ίδιου αλλά ούτε και της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Οταν, μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν, ρωτώντας τον τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη, ο κ. Παπαγγελόπουλος τους κάλεσε να απευθυνθούν στον Νίκο Παππά

Νωρίτερα, καταθέτοντας στην Προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι «ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, τη Ράικου και τον ίδιο», καταγγέλλοντας ότι η κατάθεση του υλικού έρχεται μετά τις ηχηρές αποκαλύψεις για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου, αναφερόμενος βεβαίως στο «καυτό» πόρισμα του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός και σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 1.500.000 ευρώ.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός συνέδεσε τη σπουδή του Σάμπυ Μιωνή να καταθέσει χθες το επίμαχο ηχητικό με τις νέες αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος μέσω υπεράκτιων εταιριών.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο σχεδιάγραμμα της Ελληνοελβετής ερευνήτριας που έφερε στο φως η «δημοκρατία», το οποίο «καίει» τους Σάμπυ Μιωνή και Σταύρο Παπασταύρου, καθώς τους παρουσιάζει ως πρωταγωνιστές στο πλέγμα των offshore, σχολίασε ότι «αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα». «Ενα διεθνές κύκλωμα», όπως είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, «που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών, όπως ο Αγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».

Ο ίδιος κατέθεσε, επίσης, ότι ο Σάμπυ Μιωνής «στην προσπάθειά του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου, και όχι των Πλεύρη – Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός, σύμφωνα με το Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με offshore σε Παναμά, Ουρουγουάη, Βερμούδες. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαραθώνια κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται σήμερα, στον απόηχο φυσικά των νέων αποκαλυπτικών εγγράφων. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η βιασύνη της Ν.Δ., που επιθυμεί διακαώς να κλείσουν άρον άρον οι εργασίες της Προανακριτικής, παρά τα νέα στοιχεία. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον κ. Παπαγγελόπουλο να ζητεί χθες νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα νέα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην επιτροπή, προθεσμία που δεν του δόθηκε ούτε αυτή τη φορά.

Χθες μάλιστα, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τον «γαλάζιο» πρόεδρο Ιωάννη Μπούγα να διακόψει τη συνεδρίαση, καθώς ήταν από νωρίς το πρωί στη Βουλή και περίμενε να τον καλέσουν στην Προανακριτική, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν, ζητώντας να συνεχιστεί η κατάθεσή του! Τότε η Δώρα Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ) διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας «τι πράγματα είναι αυτά, κύριε πρόεδρε; Με μεθόδους ΕΣΑ θέλετε να εξαντληθεί;», προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, ενώ η ίδια στη συνέχεια ρώτησε: «Γιατί πετάγεται, έχει τη μύγα και μυγιάζεται; Ποιος είναι ο ρόλος του εδώ μέσα;» Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μάλιστα ανταπάντησε «Εσύ τι κάνεις; Εδώ δεν είναι πεζοδρόμιο», αναγκαζόμενος, ωστόσο, να διευκρινίσει -όταν η βουλευτής τού ζήτησε εξηγήσεις- ότι εννοούσε «πολιτικό πεζοδρόμιο».

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ