Σάββατο 19/6/2021

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη δίκη του Noor 1 – Πάει για διακοπή

Προς διακοπή οδεύει αύριο, Πέμπτη, η πολύκροτη δίκη που αφορά τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωΐνης με το πλοίο Noor 1, καθώς ένας από τους 12 κατηγορούμενους θεωρείται ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για κρατούμενο που κρατείται στη Β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, σε κοντινό κελί από τον 35χρονο αλλοδαπό που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Η δίκη για το Noor 1 εκδικάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Το χειρότερο είναι πως κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους έβηχαν.

Μάλιστα κάποιοι από τους κατηγορούμενους, τους δικηγόρους και αστυνομικούς, δεν φορούσαν μάσκα, γεγονός που δημιουργεί εύλογη ανησυχία για διασπορά του ιού και σε άλλους παράγοντες της δίκης, αν βγει θετικό το τεστ που έχει γίνει στον κατηγορούμενο-κρατούμενο.

Το αποτέλεσμα του τεστ αναμένεται να βγει αύριο Πέμπτη. Αυτό θα κρίνει και την πορεία της δίκης.

Ήδη η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη είναι σε συνεννόηση με κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και αν κριθεί σκόπιμο θα ληφθούν δείγματα από όλους τους κατηγορούμενους και τους παράγοντες της δίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ