Παπαγγελόπουλος: «Ο Σαμαράς έβαλε στο κάδρο τη Μαρέβα Μητσοτάκη»

Must Read

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως αποκάλυψε χθες ο τέως αναπληρωτής υπουργός, να βοηθήσει τον Σταύρο Παπασταύρου ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις, επειδή ήταν φίλος (!) της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ακόμη πως στη συνομιλία που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε αήθεις χαρακτηρισμούς για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πριν… στεγνώσει το μελάνι από τις ηχηρές αποκαλύψεις αφενός για τη φερόμενη μίζα 2.600.000 ευρώ στον Σταύρο Παπασταύρου, με κατεύθυνση την προεκλογική εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά, και αφετέρου για το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Μιωνή – Παππά που τάραξε συθέμελα το πολιτικό σκηνικό, μια νέα δύσοσμη υπόθεση, πάλι με πρωταγωνιστή τον πρώην πρωθυπουργό, είδε το φως της δημοσιότητας.

Εξεταζόμενος για πέμπτη ημέρα από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φανέρωσε ότι συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του τελευταίου το ’15 ή το ’16, έπειτα από πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μεσσήνιος πολιτικός «μου ζήτησε να βοηθήσω τον κ. Παπασταύρου» κατέθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ωστόσο o ίδιος αρνήθηκε. Οπως διηγήθηκε στην κατάθεσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός, «κανόνισα να πάω στο σπίτι του. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. ‘Τι εννοείς;’ του είπα. ‘Έχουν την υπόθεσή του οι οικονομικοί εισαγγελείς’ μου είπε. Του είπα: ‘Ξέχνα το, Αντώνη’. ‘Εντάξει, Μίμη. Άλλωστε τη Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και ο κ. Παπαγγελόπουλος συμπλήρωσε στην κατάθεσή του λέγοντας: «Μπαίνω στον πειρασμό, λοιπόν, να πω ότι την κυρία Γκραμπόφσκι ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τη βάλει στο κάδρο στη συνομιλία που είχαμε και μάλιστα, με αήθεις χαρακτηρισμούς. Κι, όμως, και αυτό πάνε να μου το αποδώσουν. Μια συνεχής ψευδολογία, μια συνεχής παραποίηση, ένα συνεχές παρακράτος, το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μάλιστα, ζήτησε ακόμη μια φορά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Μετά το πέρας της κατάθεσής του στην Προανακριτική ο κ. Παπαγγελόπουλος ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την επίμαχη συνάντηση στο σπίτι του κ. Σαμαρά στην Κηφισιά, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως «ο Αντώνης Σαμαράς δεν με πίεσε, δεν με εκβίασε, δεν με απείλησε. Μου ζήτησε βοήθεια. Του το ξέκοψα. Και το δέχθηκε».

Την ίδια ώρα, η χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής στιγματίστηκε από την επίμονη προσπάθεια της πλειοψηφίας, μέσω σχετικών διαρροών και στη συνέχεια δημοσιευμάτων, να πείσει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «πήρε αποστάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά. Στην πραγματικότητα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός, όταν ρωτήθηκε πολλάκις στην κατάθεσή του για το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο, προέτρεψε τα μέλη της επιτροπής να καλέσουν τον κ. Παππά να καταθέσει και να δώσει τις εξηγήσεις του. Κατά τα λοιπά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, συντάχθηκε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν τολμούν, να διευρύνουν το κατηγορητήριο με τον κ. Παππά» είπε. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο ίδιος δήλωσε σαφώς ότι ούτε παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ούτε το κόμμα τον εγκατέλειψε. «Εκτιμώ και αγαπώ τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά. Οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε τη σχέση τους από κακοήθειες» υποστήριξε.

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This