Παπαγγελόπουλος για το «βασανιστήριο» του ύπνου: Δέκα μέρες εδώ… δέκα μέρες για 10.000 σελίδες!

Must Read

Υπό τον φόβο τυχόν νέων ηχηρών αποκαλύψεων, που θα τη στρίμωχναν περισσότερο, η «γαλαζοπράσινη» πλειοψηφία της Προανακριτικής διέκοψε με πραξικοπηματικό τρόπο την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εξαναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει -και μάλιστα οριστικά- από τη διαδικασία-παρωδία.

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» ήταν η τακτική της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ., που δεν τον άφησαν καν να ολοκληρώσει την εισήγησή του, με αποτέλεσμα ο ίδιος «εις ένδειξιν διαμαρτυρίας» να μη δεχθεί να συνεχίσει. «Πολύ δύσκολα θα με εξοντώσουν» σημείωσε ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κάνοντας μάλιστα λόγο για… βασανιστήριο του ύπνου. «Δέκα μέρες εδώ. Δέκα μέρες για 10.000 σελίδες», όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η αποχώρησή του δεν είναι ελιγμός, αλλά απάντηση στην προσπάθεια φίμωσής του.

Διευκρίνισε, μάλιστα, με δήλωσή του προς «τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της Ν.Δ.», όπως ανέφερε, ότι αποχώρησε για να μη νομιμοποιήσει την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης, πολιτική του δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. «Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν. Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους» δήλωσε.

Ο δε συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, κατήγγειλε παρανομίες και αλαζονεία της πλειοψηφίας. Υποστήριξε μάλιστα ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται θυμίζει το «βρόμικο ’89», αλλά και ότι υπάρχει σχέδιο, το οποίο εξυφάνθηκε πριν από πολύ καιρό με καθοδηγητές βουλευτές της Ν.Δ. Ερωτηθείς ακόμη εάν μπορούν να προσκομιστούν νέα ηχητικά και εν γένει άλλα στοιχεία στην Προανακριτική, ο κ. Τσοβόλας απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι έχει λήξει η αποδεικτική διαδικασία.

Κύκλοι της Ν.Δ. υποστήριξαν μετά την ηχηρή αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου πως ο Αλέξης Τσίπρας «διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του, χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά». Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για νέο πραξικόπημα της πλειοψηφίας, κατηγορώντας την ότι «παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα και τους νόμους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός», καθώς αρνήθηκε την εξέταση του Αντώνη Σαμαρά και ουσιωδών μαρτύρων, ενώ έδειξε ότι είχαν προαποφασίσει την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

Ο τελευταίος, πάντως, λίγο πριν αποχωρήσει από την Προανακριτική -ρίχνοντας έτσι, επί της ουσίας, τους τίτλους τέλους της επιτροπής, καθώς η πλειοψηφία δεν επιθυμεί να εξετάσει άλλους μάρτυρες- έριξε νέες «βόμβες», καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, πως κατά την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή έχει τελεσθεί το έγκλημα της κατασκοπίας. Κι αυτό διότι, όπως κατέθεσε, δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Ερωτηθείς μάλιστα από την Ν.Δ. εάν είναι συνένοχος ο Νίκος Παππάς, ξεκαθάρισε πως «η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από το Σάμπυ Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπίας και όχι η συνομιλία» και πως «καμία ευθύνη δεν έχει ο κ. Παππάς». Κατήγγειλε ωστόσο πως ενδεχομένως και μέλη της Προανακριτικής να έχουν διαπράξει το έγκλημα της κατασκοπίας, διευκρινίζοντας πως δεν είναι ένοχος μόνο ο Σάμπυ Μιωνής, αλλά και «οι συνεργοί του. Αυτοί που γνώριζαν και διέρρευσαν αυτό το υλικό».

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στις καταγγελίες της Ελένης Ράικου περί δήθεν παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, κατέθεσε πως «μετά την παραίτησή της, τον Απρίλιο του 2017, η κυρία Ράικου ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε», ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε -χωρίς να λάβει απάντηση- «τι σχέση έχουν με την Ελένη Τουλουπάκη οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ επί υπουργίας Κικίλια, που βρήκαν το 1.700.000 ευρώ του συζύγου της κυρίας Ράικου;».

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This