Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Προήχθη η Εισαγγελέας Ανθούλα Μπούμπα που «τα έβαλε» με το «σύστημα» του Πειραιά

Τα έβαλε με το «σύστημα του Πειραιά» η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ανθούλα Μπούμπα και μετατέθηκε… εσπευσμένα πριν την ολοκλήρωση της θητείας της στα δικαστήρια της Αθήνας, αλλά δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο την προήγαγε σήμερα σε Αντεισαγγελέα Εφετών.

Η κυρία Μπούμπα είχε οριστεί ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2018, αντικαθιστώντας την προκάτοχό της Ειρήνη Τζίβα η οποία είχε προαχθεί σε Αντεισαγγελέα Εφετών.

Όμως δημιούργησε αντιδράσεις στο …σύστημα που λειτουργούσε επί δεκαετίες στα δικαστήρια του Πειραιά από εισαγγελείς, δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους της πόλης.

Η Ανθούλα Μπούμπα έθεσε νέες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην φεύγουν …αβέρτα δικογραφίες σε δικηγορικά γραφεία, υιοθετώντας ένα πιο αυστηρό σύστημα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων της πόλης.

Όμως η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε συναδέλφους της εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να της κάνουν αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Πρόκειται για πρωτοφανή… ανταρσία στα δικαστικά χρονικά του Πειραιά, υφιστάμενοι εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι να ζητούν τον πειθαρχικό έλεγχο της προϊσταμένης τους!

Το αποτέλεσμα ήταν να μετακινηθεί ένα χρόνο μετά στα δικαστήρια της Αθήνας πριν ολοκληρώσει τη θητεία της ως προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Μάλιστα η κ. Μπούμπα μετακινήθηκε ενώ εκκρεμεί στην ανάκριση η πολύκροτη δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή-ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και μέσων μαζικής ενημέρωσης Βαγγέλη Μαρινάκη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της χρηματοδότησης του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.

Ως γνωστόν, για την ίδια υπόθεση έχει μετατεθεί μία ανακρίτρια (Αλεξακίδου), έχει παραιτηθεί δεύτερη (Μάντακα), ενώ ο τρίτος κατά σειρά (Πετρόπουλος) ζητά τη μετάθεση του στη Χαλκίδα.

Πάντως, παρά την εσπευσμένη απομάκρυνση της από τα δικαστήρια του Πειραιά, η κυρία Μπούμπα δικαιώθηκε σήμερα στις προαγωγές, καθώς έχει άριστα φύλλα υπηρεσιακής κατάστασης, παρά τα όσα της καταμαρτυρεί το δικαστικό σύστημα του Πειραιά.

Έτσι η Ανθούλα Μπούμπα προήχθη σε Αντεισαγγελέα Εφετών, κλείνοντας στόματα αλλά και δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα ως προς το ποιος κυβερνά τα δικαστήρια του Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ