Τρίτη 22/6/2021

Πρωτοφανής μεθόδευση για να προαχθεί η Ελένη Ράικου

Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά μεθόδευση σχεδίασαν στον Άρειο Πάγο, γνωρίζοντας πως η πλειοψηφία των ανώτατων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να εγκρίνουν την προαγωγή της Αντιεισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου.

Η συνείδηση των δικαστών δεν επέτρεπε να της δώσουν προαγωγή με βάση την υπηρεσιακή της πορεία σε σχέση με άλλους συναδέλφους της. Για το λόγο αυτό άλλωστε ήταν αρνητική και η εισήγηση του αρμόδιου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Έτσι συνολικά 21 Αντιεισαγγελείς στη θέση του Εισαγγελέα Εφετών, αλλά όχι η Ελένη Ράικου καθώς και ακόμα τέσσερις συνάδελφοι της. Η τέως Εισαγγελέας Διαφθοράς και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοι της θα κριθούν στο προσεχές μέλλον από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά όπως μας έλεγαν παλιοί δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι δεν θυμούνται να γίνονται προαγωγές σε δύο φάσεις.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν υπήρξε… παρέμβαση σε αυτή τη μεθόδευση και αν στόχος είναι η προαγωγή της Ελένης Ράικου σε δεύτερο χρόνο. Βλέπετε η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όμως οι ίδιοι οι συνάδελφοι της δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα για την προαγωγή της και για το λόγο αυτό ανέβαλαν την εξέταση της προαγωγής της και δεν την έκριναν διατηρητέα στην θέση του Αντεισαγγελέα όπως είθισται, όταν κάποιος εισαγγελικός λειτουργός δεν προαχθεί μαζί με τους άλλους συναδέλφους της που είναι στην ίδια επετηρίδα και κρίνονται από το ίδιο δικαστικό συμβούλιο.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους… εκλεκτούς μάρτυρες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής;

Ο χρόνος θα δείξει…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ