Τρίτη 15/6/2021

Οι άσχετες συνομιλίες ιδιωτών σε δικογραφία της ΕΥΠ και η παράνομη κατοχή τους, στέλνουν στελέχη εφημερίδας στον Εισαγγελέα

Εντολή για διενέργεια έρευνας εις βάρος των στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» διέταξε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σε σχέση με τις συνομιλίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα και οι οποίες -θεωρητικά- περιλαμβάνονταν σε δικογραφία της ΕΥΠ για το διερευνώμενο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και του υπηρεσιακού απορρήτου. Ωστόσο, το πώς οι συνομιλίες, στις οποίες ακούγονται ο πρώην υπουργός Πάνος Καμμένος και η σύζυγός του Ελενα Τζούλη, βρέθηκαν μέσα στη δικογραφία αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο, αφού στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο κ. Καμμένος αποκάλυψε πως μαζί με τη σύζυγό του κατέθεσε αίτημα προς την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, το οποίο διαβιβάστηκε άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να πληροφορηθούν εάν ερευνώνται ή κατηγορούνται για κάτι σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση – για να λάβουν την απάντηση πως δεν σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο!

Συγκεκριμένα, στο αίτημά τους, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του ζητούσαν να μάθουν εάν υπάρχει κάποια εισαγγελική διάταξη ή βούλευμα, δυνάμει των οποίων διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τους, εάν οι συγκεκριμένες συνομιλίες έχουν κριθεί ποινικά ενδιαφέρουσες από τη Δικαιοσύνη, εάν έχουν επισυναφθεί στη σχετική δικογραφία και εάν τα στελέχη των «Παραπολιτικών» έχουν νόμιμη πρόσβαση στη δικογραφία με οποιονδήποτε τρόπο. Και η απάντηση του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Απόστολου Γραμμένου, ήταν πως «οι αιτούντες δεν έχουν κληθεί για παροχή έγγραφων εξηγήσεων στο πλαίσιο της διενεργούμενης υφ’ υμών προκαταρκτικής εξέτασης για οποιοδήποτε αδίκημα».

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη δικογραφία της ΕΥΠ ζητήθηκε να επιστραφεί από το Πταισματοδικείο Αθηνών, όπου είχε σταλεί, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ώστε να καταστραφούν, όπως ορίζει ο νόμος, οι συνομιλίες που δεν έχουν ποινικό ενδιαφέρον, τις οποίες παράνομα επεξεργάστηκαν τα στελέχη της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Το ερώτημα, πλέον, είναι ένα: Εφόσον το συγκεκριμένο υλικό της ΕΥΠ είχε παραδοθεί στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τον Δεκέμβριο του 2016, στη συνέχεια ποιοι συνέχιζαν να… ακούν και να προσθέτουν άσχετες συνομιλίες ιδιωτών στη δικογραφία;

Δείτε επίσης: Η Εισαγγελία Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς στέλνει στον Εισαγγελέα εφημερίδα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ