Ο Μανιάτης αρχιμαφιόζος του Πειραιά τώρα «το παίζει» διαταραγμένος!

Must Read

Οι σκληροί Μανιάτες με την εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, που λυμαίνονταν τα καταστήματα του Πειραιά εκβιάζοντας τους ιδιοκτήτες τους για να τους παρέχουν δήθεν προστασία, «έσπασαν» όταν τους ανακοινώθηκε η προφυλάκισή τους! Τέσσερα μέλη της ομάδας των «νονών» οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό και βρίσκονται αντιμέτωπα με βαρύ κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών και ο 35χρονος αρχηγός τους.

Ενα μικρό μόνο μέρος του κατηγορητηρίου για τη συμμορία των «μπράβων» περιλαμβάνει εκβιασμούς καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς «απείθαρχων», αγοραπωλησίες όπλων, τοκογλυφία, κυνομαχίες και εκρήξεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς! Ομως, αυτός που άνοιξε την «πόρτα» των συλλήψεων ήταν ένας «φουσκωτός» που λειτουργούσε ως το «παιδί για τα θελήματα» της ομάδας! Λόγω της αντιπαράθεσής του με τον αρχηγό του, δεν δίστασε να ανοίξει το στόμα του στους αξιωματικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής!

Οσο για τον 35χρονο «capo» με καταγωγή από τη Μάνη, ο οποίος πόζαρε στα κοινωνικά δίκτυα με όπλα και καμάρωνε για τον πολυτελή βίο του με χρήματα που αποκόμιζε από την παράνομη δράση του, για να αντικρούσει τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, επικαλέστηκε… ψυχικές διαταραχές και δήλωσε «νάρκισσος» και «μυθομανής»!

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος φέρεται ότι υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή ότι «παρουσιάζει έντονη μυθομανία ή φανταστική ψευδολογία ως βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας», ενώ ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Η υπεράσπισή του υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο στηρίζεται μόνο σε τηλεφωνικές συνομιλίες και δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες, όμως οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκιση του αρχηγού.

Στη δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών, που συντάχθηκε έπειτα από έρευνα η οποία κράτησε περίπου έναν χρόνο, περιλαμβάνονται τα ονόματα 36 κατηγορουμένων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 11 με εφόδους σε 14 σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις αστυνομικοί καθώς και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού! Η σπείρα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019 σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι καθώς και σε συνοικίες του Πειραιά.

Από καταγγελίες καταστηματαρχών που έπεσαν θύματα αλλά και από τις συνακροάσεις με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα τοποθετούσε μέλη της ως «φύλακες» σε καταστήματα, προκειμένου να επεμβαίνουν σε φασαρίες αλλά και να ενημερώνουν άμεσα τον αρχηγό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Μάλιστα, εκτός από τα ποσά που απαιτούσαν οι «νονοί» για «προστασία», οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πλήρωναν επιπλέον και το… ημερομίσθιο των «φουσκωτών»!

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της σπείρας έστειλαν κατ’ εντολήν του 35χρονου αρχηγού ένα… οστεοφυλάκιο με κόκαλα στον πρώην συνεργάτη του για να τον εκφοβίσουν, απειλούσαν καθηγητές για να περάσουν φοιτητές, ενώ το ίδιο έκαναν και σε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού για να μην κάνει… καψώνια στους ναύτες! Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του το «παιδί για τις εισπράξεις» της οργάνωσης, όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με τον 35χρονο, έγιναν στόχοι ο ίδιος αλλά και μέλη της οικογένειάς του. Τα μέλη της σπείρας έβαλαν φωτιά έξω από το σπίτι του στο Πέραμα, ενώ πυρπόλησαν και το εσωτερικό του σπιτιού της μητέρας του!

Οι κωδικοί επικοινωνίας

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικό λεξιλόγιο με αργκό εκφράσεις στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, ώστε να μη γίνονται κατανοητά αν οι διωκτικές Αρχές παρακολουθούσαν τις συνομιλίες τους. Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για τα όπλα χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους τις λέξεις «καστάνια», «Beverly», «μηχανάκι», «ποδήλατο και «τρυπάνι». Στο ίδιο «γλωσσάρι» είχαν επινοήσει και κωδικούς για τα ναρκωτικά, τα οποία αναφέρονταν ως «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχος», «βρόμα», «πέτρα».

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους σε απάτες, τοκογλυφίες, «σπάσιμο επιταγών» και παράνομες οικονομικές δοσοληψίες με παράνομες απολαβές. Επίσης είχαν αναλάβει και τη διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα, ενώ σε συνδυασμό με τοκογλυφία είχαν απλώσει τα δίχτυα τους και στον παράνομο στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σε έρευνα στο σπίτι του αρχηγού της σπείρας βρέθηκαν πέντε σκυλιά που χρησιμοποιούσε σε κυνομαχίες, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This