Παρασκευή 7/5/2021

Προκαταρτική για την απίστευτη (και όμως ελληνική) μυστηριώδη «εξαφάνιση» 502(!) δικογραφιών από τα δικαστήρια της Κέρκυρας

Στο μικροσκόπιο προκαταρκτικής έρευνας την οποία διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας βρίσκονται δεκάδες εξαφανισθείσες δικογραφίες τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μυστηριωδώς από τα συρτάρια του δικαστικού μεγάρου! Ως αποτέλεσμα της εξαφάνισης των σχετικών δικογράφων ήταν η παραγραφή των αδικημάτων για κατηγορούμενους που έμειναν τελικά ατιμώρητοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr η περίεργη υπόθεση αφορά όχι μια ούτε δυο αλλά συνολικά 502(!) ποινικές δικογραφίες που χειριζόταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας και οι οποιες αγνοούνται οδηγώντας τα διερευνώμενα αδικήματα σε παραγραφή. Οι εξαφανισθείσες δικογραφίες αφορούν 11 συνεχή έτη, από το 2007 μέχρι και το 2017, μέσον όρο δηλαδή 46 δικογραφίες τον χρόνο! Τα αδικήματα των περισσότερων έχουν παραγραφεί , εκτός και εάν από τις μη ολοκληρωθείσες προανακρίσεις προέκυπταν κακουργήματα!

Ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια

Εντολή για τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας την οποία διενεργεί ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Κουκούτσης έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιωτας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας, κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν υπάλληλοι της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού.

Για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη» έκανε λόγο ο πρόεδρος του πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης ενώ πηγές σημειώναμε πως η έρευνα «έχει τη μορφή του κατ’ επείγοντος λόγω της σπουδαιότητας της, και επειδή οι προθεσμίες στις ποινικές υποθέσεις …τρέχουν προς αποφυγή κινδύνου παραγραφής, που σε κάποιες των περιπτώσεων μοιάζει να είναι αναπόφευκτο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ