Προκαταρτική για την απίστευτη (και όμως ελληνική) μυστηριώδη «εξαφάνιση» 502(!) δικογραφιών από τα δικαστήρια της Κέρκυρας

Must Read

Στο μικροσκόπιο προκαταρκτικής έρευνας την οποία διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας βρίσκονται δεκάδες εξαφανισθείσες δικογραφίες τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μυστηριωδώς από τα συρτάρια του δικαστικού μεγάρου! Ως αποτέλεσμα της εξαφάνισης των σχετικών δικογράφων ήταν η παραγραφή των αδικημάτων για κατηγορούμενους που έμειναν τελικά ατιμώρητοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr η περίεργη υπόθεση αφορά όχι μια ούτε δυο αλλά συνολικά 502(!) ποινικές δικογραφίες που χειριζόταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας και οι οποιες αγνοούνται οδηγώντας τα διερευνώμενα αδικήματα σε παραγραφή. Οι εξαφανισθείσες δικογραφίες αφορούν 11 συνεχή έτη, από το 2007 μέχρι και το 2017, μέσον όρο δηλαδή 46 δικογραφίες τον χρόνο! Τα αδικήματα των περισσότερων έχουν παραγραφεί , εκτός και εάν από τις μη ολοκληρωθείσες προανακρίσεις προέκυπταν κακουργήματα!

Ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια

Εντολή για τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας την οποία διενεργεί ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Κουκούτσης έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιωτας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας, κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν υπάλληλοι της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού.

Για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη» έκανε λόγο ο πρόεδρος του πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης ενώ πηγές σημειώναμε πως η έρευνα «έχει τη μορφή του κατ’ επείγοντος λόγω της σπουδαιότητας της, και επειδή οι προθεσμίες στις ποινικές υποθέσεις …τρέχουν προς αποφυγή κινδύνου παραγραφής, που σε κάποιες των περιπτώσεων μοιάζει να είναι αναπόφευκτο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This