Ατόπημα Τσιάρα: Προανήγγειλε αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων πολιτικών προσώπων

Must Read

Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σημειώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο οποίος ουσιαστικά προσπάθησε να προκαταλάβει τους δικαστές, καθώς προανήγγειλε την αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων πολιτικών προσώπων σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σε μόλις δύο προτάσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης κατάφερε να καταρρακώσει τόσο το προσωπικό του όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και θέλοντας να υπερασπιστεί τις παρεμβάσεις Γεωργιάδη και να τις αποδώσει σε «προσωπική πικρία», είπε: «οι περισσότερες υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί και λογικά θα έπρεπε να έχουν αρχειοθετηθεί όλες». Προφανώς ο κ. Τσιάρας κατάλαβε αμέσως μετά τι ακριβώς είπε…

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη στη Δικαιοσύνη, δηλαδή έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για το οποίο κατηγορούν ο ίδιος και το κόμμα του την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτού επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει μπει ποτέ στον πειρασμό να κρίνει δικαστικές αποφάσεις ή να προαναγγείλει εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Εκτός και αν θεωρεί κανείς ότι όσα είπε ο κ. Τσιάρας για τις «λογικές αρχειοθετήσεις» δεν αποτελούν προαναγγελία ή παρέμβαση.

Τα παραπάνω έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που αφορούσε τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κατά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Την ερώτηση έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου, λέγοντας ότι «τίθεται τεράστιο ζήτημα όταν επιχειρείται αθέμιτος επηρεασμός των δικαστικών οργάνων, ιδίως όταν ο επηρεασμός αυτός αφορά εκκρεμή υπόθεση, όπως η υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου Novartis» και «τεράστιο, επίσης, ζήτημα δημιουργείται όταν κορυφαίος υπουργός, που τυγχάνει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη, απειλεί δικαστικό λειτουργό». Ο κ. Μάρκου ζήτησε από τον υπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά και να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι ο ελεγχόμενος υπουργός «μίλησε ως πολίτης».

Απαντώντας του ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών, αλλά κάλυψε τον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας ότι μίλησε ως ένας πολίτης και ότι όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε μια τέτοια θέση, σε μια δυνατότητα προσωπικής έκφρασης μπορεί να μιλήσει και να πει κάποια πράγματα.

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This