Πρόστιμο από το ΕΔΑΔ για τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, αλλά ικανοποιητική η γενική κατάσταση διαμονής για κρατούμενες με HIV/AIDS

Must Read

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επιδίκασε ποσό 2.000 ευρώ  για ηθική βλάβη  σε κάθε μια από τις έξι προσφεύγουσες κρατούμενες με HIV/AIDS των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θηβών, καταδικάζοντας τη χώρα μας για αναποτελεσματικότητα όσον αφορά τα ένδικα μέσα του ελληνικού δικαίου σχετικά με τις συνθήκες κράτησης.

Ωστόσο, όσον αφορά τις γενικές συνθήκες κράτησης στις συγκεκριμένες φυλακές, το ΕΔΑΔ τις χαρακτήρισε «ικανοποιητικές» και δεν διαπιστώθηκε καμία διαφοροποίηση στη μεταχείριση των ε λόγω κρατουμένων, πριν και μετά την καταδίκη τους, ως προς την ελληνική νομοθεσία που προβλέπει την αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ενώ δεν έγινε από τις Αρχές παράλειψη παροχής ιατρικής βοήθειας.

Μάλιστα, η τοποθέτησή τους στο ίδιο κελί, όπως σημειώνεται στην απόφαση, έγινε για θεμιτό σκοπό και χωρίς καμία πρόθεση εκ μέρους των αρχών να τις διαχωρίσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This