Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Μάριο Σαλμά

Must Read

Η πέμπτη αρχειοθέτηση για την υπόθεση Novartis αφορά τον Μάριο Σαλμά. Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς η δικογραφία της Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας.

Τώρα απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη 4 πολιτικά πρόσωπα: τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ παραμένει ανοιχτή για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κ. Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που διερευνώνται, δηλαδή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Πώς ενεπλάκη

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, o πρώην υπουργός ενεπλάκη μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την Novartis. Ο ίδιος από όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας είχε αρνηθεί την εμπλοκή του αντιτείνοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Όπως σημείωνε μάλιστα, η φαρμακευτική δαπάνη επί θητείας του είχε μειωθεί κατά 50%.

Εισαγγελικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης Διαφθοράς Γ. Αγγελής, ο οποίος είχε αναφέρει ότι «αντιλήφθηκα πως υπήρχε μια σχετική βιασύνη να ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και «τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής». Μεταξύ των ονομάτων πολιτικών είχε αναφερθεί και αυτό του κ. Σαλμά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This