Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

O πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ Γεώργιος Παναγιωτόπουλος «έφυγε» σε ηλικία 76 ετών

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο δεν ήταν νικηφόρα για τον 76χρονο πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εισήλθε έπειτα από διαγωνισμό το 1970, ενώ προήχθη σε πάρεδρο το 1977, σε σύμβουλο Επικρατείας το 1989 και σε αντιπρόεδρο το 2004.

Το 2005 έγινε Πρόεδρος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2009, όταν και αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου στη θέση, που είναι η τετραετία.

Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου, του Μισθοδικείου και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας. Την περίοδο 2004 – 2005 ήταν γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων είναι εκείνη για την αναθεώρηση και συμπλήρωση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτή και αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων Κέλλυ (Καλλιόπη) Μπουρδάρα.

Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ήταν σύμβουλος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είχε διατελέσει και υπουργός, ενώ σχέση με την πολιτική είχε και η μητέρα του, Αντιγόνη, η οποία ήταν κόρη του βουλευτή Πειραιώς Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ