Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Απορρίφθηκε ελληνικό αίτημα έκδοσης Βρετανού πολίτη για υπόθεση του 2009 στην Ελλάδα

Το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης στο Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων Westminter Magistrates’ Court για έκδοση 36χρονου Βρετανού ο οποίος έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα ερήμην σε κάθειρξη 6 ετών και 8 μηνών, απορρίφθηκε.

Ο Βρετανός Δικαστής απάλλαξε από την υποχρέωση έκδοσης τον 36χρονο θεωρώντας πως η τυχόν έκδοσή του θα προσέκρουε στο Βρετανικό Νόμο περί των προϋποθέσεων έκδοσης κατηγορουμένου σε τρίτη χώρα.

Πρόκειται για την υπόθεση Βρετανού τουρίστα που φέρεται να είχε εμπλακεί σε επεισόδια μεταξύ ομοεθνών του στα Μάλια Κρήτης τον Ιούλιο του 2009 και δικάστηκε ερήμην το 2015 με καταδικαστική απόφαση για κάθειρξη 6 χρόνων και 8 μηνών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ανατολικής Κρήτης, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, παρουσιάζοντας μάλιστα στο δικαστήριο και φωτογραφίες που φέρεται να αποδείκνυαν πως βρισκόταν σε άλλο σημείο της περιοχής και όχι στο σημείο της συμπλοκής.

Το αίτημα για έκδοση έκτισης ποινής στις ελληνικές φυλακές, δέκα χρόνια μετά το περιστατικό, του «έχει καταστρέψει την ζωή», όπως υποστήριξε ο Βρετανός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ