Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Μόνο στις φυλακές Γρεβενών-Τρίπολης η κράτηση κατηγορουμένων για βιασμούς και παιδεραστία

Must Read

Εγκύκλιο εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με την οποία από εδώ και στο εξής οι υπόδικοι και κατάδικοι για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, θα πρέπει να κρατούνται αποκλειστικά στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης της Τρίπολης ή των Γρεβενών. 

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ναι μεν αυτό παρεκκλίνει από την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο Σωφρονιστικός Κώδικας, βάση της οποίας πρέπει να προτιμάται η πιο κοντινή στον τόπο κατοικίας της οικογένειας του κρατούμενου φυλακή, αλλά στις συγκεκριμένες περιπτώσεις καθίσταται αναγκαία η παρέκκλιση προς «αποφυγή θυματοποίησης τους» από άλλους έγκλειστους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός «Ευστόχως έχει διατυπωθεί η παρατήρηση ότι η “εικόνα του βιαστή αλλά κυρίως του παιδόφιλου/παιδεραστή φαίνεται, διαπερνώντας τις επιμέρους κοινωνικές διαστρωματώσεις,να συγκεντρώνει την απόλυτη κατακραυγή και να διατηρεί την αποτρόπαιη υφή της τόσο στην επίσημη πολιτική ρητορεία όσο όμως και στην κουλτούρα των πλέον χαμηλών κοινωνικόοικονομικών ομάδων ή , ακόμα, και στην υποκουλτούρα της φυλακής” ».

Η παραμονή ενός παιδεραστή ή παιδόφιλου στις φυλακές με άλλους κρατουμένους ενδεχομένως σταθεί η αιτία να ανατιναχθεί η βία στα ύψη. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να εκδηλώνεται η πρόνοια της Πολιτείας διότι διαφορετικά ο κρατούμενος, δράστης σεξουαλικού εγκλήματος καταλήγει να ζει στιγματισμένος από τους συγκρατούμενούς του, να αντιμετωπίζει κινδύνους για την σωματική του ακεραιότητα και να καθίσταται στόχος για την εκτόνωση της επιθετικότητας.

«Κάθε φορά που ο αρμόδιος εισαγγελέας παραγγέλλει την φυλάκιση καταδικασθέντος σε στερητική της ελευθερίας ποινή ή τελούντος υπό προσωρινή κράτηση υπόδικου για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας,η εισαγωγή του κρατουμένου θα παραγγέλεται αποκλειστικά προς τα καταστήματα κράτησης Τρίπολης ή Γρεβενών…» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: eisap.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This