Παρασκευή 18/6/2021

Η δίκη για τα στημένα και το πακιστανικό τηλέφωνο

Το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις συνομιλίες του με ποδοσφαιρικούς παράγοντες της ΕΠΟ που περιλαμβάνονται στη δίκη για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς αλλά και στις συνομιλίες με συνεργάτες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση του “Noor 1όπου είναι κατηγορούμενος, απασχόλησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Στη δίκη κατέθεσε ο βασικός συνεργάτης του στον Ολυμπιακό, νυν πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο οποίος ρωτήθηκε επίμονα από την πρόεδρο του δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Βαγγέλη Μαρινάκη που κατέγραψε ο “κοριός” της ΕΥΠ.

Διαβάστε τι απάντησε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για ποιο λόγο να έχει πακιστανικό τηλέφωνο ένας εφοπλιστής και με το τηλέφωνο αυτό να μη συνομιλεί με συνεργάτες του άλλα με συγκεκριμένα πρόσωπα;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Η Ασφάλεια του αν θυμάμαι καλά του είχε ένα τηλέφωνο. Πολλοί το κάνουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολλοί για να μην εντοπιστούν αλλά εντοπίζονται όμως γιατί μεγάλες δικογραφίες από εκεί συνθέτονται. Σε αυτό το τηλέφωνο υπάρχει συνομιλία με τον κ. Σαρρή.

ΜΩΡΑΛΗΣ: Ο κ. Μαρινάκης έχει μια πολυσχιδή δραστηριότητα. Για να αποφεύγειπαράνομες καταγραφές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε συνομιλία με το Σαρρή, τι ενδιαφερει το Μαρινάκη ποιος θα τοποθετηθεί διαιτητής στα πλέι οφ; Ηεπιλογή Μάνταλου και Ιωαννίδη γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Για να μην έχουμε λάσπη κάθεεβδομάδα για τον κ. Μαρινάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί ασχολείται με άλλες ομάδεςο κ. Μαρινάκης;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Γιατί νομίζω ότι θα παίρναμεποδοσφαιριστή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ασχολείται ο πρόεδρος και εφοπλιστής με τον Τύρναβο; Για ποιο λόγο;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Μιλάνε συζητάνε οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Δεν νομίζω ότι ποτέ ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν γι το τι θα κάνει ο Τύρνανος ή ο Βόλος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ:Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις ήταν ευρύτερες;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Ο καθένας παρεμβαίνει για την ομάδα του.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Το ενδιαφερον του Μαρινάκηγια την επιλογή του προέδρου στην ΕΠΟ, εξαντλήθηκε μόνο στην επιλογή προέδρου ή στον αποκλεισμό άλλου;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Και οι δυο κατέβηκαν. Δεν έγινε απαραίτητα έτσι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Είχε παραχωρήσει δικαιώματασε άλλα πρόσωπα να ζητούν ανταλλάγματα για μη υποβολή υποψηφιότητας;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Δεν γνωρίζω.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εδώ το βούλευμα φέρεται ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος (Σ.Σ. ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ πριν την εκλογή του κατηγορούμενου Γ. Σαρρή) ζήτησε από το Μαρινάκη για να μη συμμετείχε στις εκλογέςθέση στην Ευρώπη ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να μην ελεγχθεί η προηγούμενη διοίκηση. Γνωρίζετε το περιστατικό;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Όχι. Μόνο τα δημοσιεύματα. Δεν εχω επαφη με τον κ. Πιλάβιο.

Από τους ισχυρούς επιχειρηματικά καιπολιτικά ζητούνται πράγματα.

Το αν ζήτησε ο Πιλάβιος, κακώς το ζήτησεκατά την κρίση μου. Δεν ξέρω αν συνέβη.

Το θέμα είναι αν μεσολάβησε μετά ο Μαρινάκης για να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε το δήμαρχο Πειραιά και για καταγεγραμμένη συνομιλία της ΕΥΠ που αφορά τον εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι έχετε να πείτε για τη συνομιλία συνεργάτη του Μαρινάκη με τον κ. Κουρτακη. Ποιος ο λόγος να χαρτογραφηθούν πολιτικοί, υπουργεία; να το ψιλοδιαβρώσουμε το σύστημα, τι εννοεί;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Ποιοι πολιτικοί είναι Ολυμπιακός… Είναι ένα κομμάτι. Τα άλλα δεν τα ξέρω.

Για να διαβρώσουμε ένα σύστημα που μας πολεμάει, είναι μια ανάγνωση. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι εννοεί.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα …διαβασμένη και ως προς άλλες επίμαχες συνομιλίες στελεχών του Ολυμπιακού ακόμα και με δημοσιογράφο μετέπειτα βουλευτή.

«Ειδικές αποστολές» 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις συνομιλίες ποδοσφαιρικού παράγοντα του Ολυμπιακού με δημοσιογράφο για να παραδεχθεί ο Γιάννης Μώραλης ότι και ο ίδιος έχει πάρει τηλέφωνο δημοσιογράφους για αδικίες διαιτητών.

Ανέφερε σχετικά:

“Και γω ως υπεύθυνος επικοινωνίας έχω πάρει δημοσιογράφους για αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού και τους είπα μας έχει …σφάξει ο διαιτητής”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να φοβάται ο διαιτητής να κρεμαστεί στα μανταλάκια; Γιατί η σκοπιμότητα να γράφει μετά τον αγώνα;

ΜΩΡΑΛΗΣ: Αν κρίνει ένας παράγοντας δεν είναι λάθος. Όχι να υβριστεί. Συμβαίνει κάθε Κυριακή από τους παράγοντες όλων των ΠΑΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχει συνομιλία για δημοσιογράφο, άνθρωπο των ειδικών αποστολών… (Σ.Σ. αναφέρεται σε συνομιλία με το αείμνηστο στέλεχος του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη)

ΜΩΡΑΛΗΣ: Δεν το ξέρω.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και από το συνήγορο υπεράσπισης του Β. Μαρινάκη, Βασίλειο Δημακόπουλο απαντώντας:

Ξέρω τον κύριο ***** από εκπομπές. Σήμερα είναι βουλευτής.

Προφανως ήθελε να πουλήσει η εκπομπή. Για να γίνει αρεστός στον Σάββα εκείνη την ώρα…”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ