Απαλλαγή του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα για το Γηροκομείο Αθηνών

Must Read

Στο τέλος πάντα η αλήθεια λάμπει! Ακόμα κι αν μεσολαβήσουν ταλαιπωρίες ή αδικίες. Αυτό ακριβώς φαίνεται να ισχύει για τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, που ακόμα παλεύει να «ξεμπλέξει» με όσα τον φόρτωσαν για το Γηροκομείο Αθηνών, γύρω από το οποίο υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Ο αρχιμανδρίτης (προκειμένου να αποχωρήσει και να ανοίξει ο δρόμος σε άλλους ενδιαφερόμενους) είχε κατηγορηθεί ότι στη διάρκεια της θητείας του στο Γηροκομείο ενεπλάκη σε οικονομικά σκάνδαλα και ξέπλυμα χρήματος. Ήρθε όμως προ ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να κρίνει με βούλευμά του ότι πρέπει να παύσει οριστικά η οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του, διότι δεν προέκυψαν τέτοια στοιχεία.

Το βούλευμα αναφέρει ότι «τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν είναι δυνατόν να προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεση ή απιστία». Οι δικαστές κρίνουν ότι τα ίδια ισχύουν και για όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατηγορήθηκαν μαζί με τον αρχιμανδρίτη και διατάσσουν να διακοπεί κάθε δίωξη.

Ωστόσο αυτή η δικαίωση, που άργησε πολλά χρόνια, αποτελεί μόνο μια από τις περιπέτειες της παλαιάς διοίκησης του Γηροκομείου. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη και η κυρίως δίκη, γι’ άλλες αντίστοιχες πτυχές της υπόθεσης. Έπειτα όμως από το απαλλακτικό βούλευμα για το οικονομικό σκέλος που αφορά κυρίως μισθώματα κατοικιών, είναι σαφές ότι οι κατηγορούμενοι έχουν σημαντικά «όπλα» στα χέρια τους.

Θυμίζουμε ότι ο Προκόπιος Μπούμπας εξωθήθηκε σε απομάκρυνση από το Γηροκομείο και αμέσως μετά άρχισαν τα μεγάλα δεινά του ιδρύματος. Διοικήσεις άλλαζαν συνεχώς, άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο τα έκαναν θάλασσα, οι γέροντες αφέθηκαν στην τύχη τους, το προσωπικό έμεινε απλήρωτο κ.λπ. Επίσης, ενεπλάκησαν άνθρωποι του προηγούμενου δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που είχε σαφέστατες ευθύνες για το κατάντημα του Γηροκομείου και από ό,τι φάνηκε προσωπική εμπάθεια κατά του αρχιμανδρίτη! Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση είναι σκοτεινή και βρόμικη και μακάρι να ξεκαθαρίσει οριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This