Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Επιχειρηματίας «έφαγε» πρόστιμο 8.000 ευρώ γιατί παρακολουθούσε γείτονές του με κάμερες

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Για προσβολή του δικαιώματος προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας και παράνομη επεξεργασία των δεδομένων αυτών, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 8.000 ευρώ γνωστός επιχειρηματίας που είχε εγκαταστήσει σύστημα βιντεοσκόπησης στο σπίτι του σε νησί των Κυκλάδων.

Τον επιχειρηματία κατήγγειλαν στις Αρχές μια εταιρεία (προς προστασία των εργαζομένων της) και τρεις γείτονές του, υποστηρίζοντας ότι δύο περιστρεφόμενες κάμερες που εγκατέστησε (παράνομα όπως λένε) στο σπίτι του, παρακολουθούσαν το δρόμο μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους, αλλά και τις ίδιες τις ιδιοκτησίες τους.

Οι καταγγέλλοντες παρουσίασαν ως αποδεικτικό στοιχείο φωτογραφίες των συγκεκριμένων καμερών, αλλά και φωτογραφίες που τράβηξαν αυτές οι κάμερες, τις οποίες στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με τον επιχειρηματία, μπόρεσαν να πάρουν στην κατοχή τους, αφού τις είχε δώσει ο ίδιος στις Αρχές.

Καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενος βρίσκονταν σε αντιδικία και γι’ αυτό, όπως υποστηρίζεται στην καταγγελία, χρησιμοποιήθηκαν οι κάμερες, προκειμένου ο επιχειρηματίας να προκαλέσει οικονομική και ηθική ζημία στους καταγγέλλοντες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για την επιβολή προστίμου, ο επιχειρηματίας δεν απέδειξε τη νομιμότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, καθώς δεν παρουσίασε κανένα σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει την ορθή και νόμιμη αγορά, εγκατάσταση και χρήση των καμερών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ