Επιχειρηματίας «έφαγε» πρόστιμο 8.000 ευρώ γιατί παρακολουθούσε γείτονές του με κάμερες

Must Read

Για προσβολή του δικαιώματος προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας και παράνομη επεξεργασία των δεδομένων αυτών, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 8.000 ευρώ γνωστός επιχειρηματίας που είχε εγκαταστήσει σύστημα βιντεοσκόπησης στο σπίτι του σε νησί των Κυκλάδων.

Τον επιχειρηματία κατήγγειλαν στις Αρχές μια εταιρεία (προς προστασία των εργαζομένων της) και τρεις γείτονές του, υποστηρίζοντας ότι δύο περιστρεφόμενες κάμερες που εγκατέστησε (παράνομα όπως λένε) στο σπίτι του, παρακολουθούσαν το δρόμο μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους, αλλά και τις ίδιες τις ιδιοκτησίες τους.

Οι καταγγέλλοντες παρουσίασαν ως αποδεικτικό στοιχείο φωτογραφίες των συγκεκριμένων καμερών, αλλά και φωτογραφίες που τράβηξαν αυτές οι κάμερες, τις οποίες στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με τον επιχειρηματία, μπόρεσαν να πάρουν στην κατοχή τους, αφού τις είχε δώσει ο ίδιος στις Αρχές.

Καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενος βρίσκονταν σε αντιδικία και γι’ αυτό, όπως υποστηρίζεται στην καταγγελία, χρησιμοποιήθηκαν οι κάμερες, προκειμένου ο επιχειρηματίας να προκαλέσει οικονομική και ηθική ζημία στους καταγγέλλοντες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για την επιβολή προστίμου, ο επιχειρηματίας δεν απέδειξε τη νομιμότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, καθώς δεν παρουσίασε κανένα σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει την ορθή και νόμιμη αγορά, εγκατάσταση και χρήση των καμερών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This