Δίκη “Noor 1” – Αγόρευση Εισαγγελέα: Με ισόβια κινδυνεύει ο πρώην συνεργάτης του Μαρινάκη, Αιμίλιος Κοτσώνης

Must Read

Ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζει ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό και την εταιρεία Capital, Αιμίλιος Κοτσώνης, καθώς η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου πρότεινε σήμερα στην αγόρευση της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά την καταδίκη του για αυτουργία και όχι απλή συνέργεια στην υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”.
Η κυρία Βλάχου έκανε δεκτή την έφεση της Εισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τρουπή (Σ.Σ. Εισαγγελέας της Έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο) η οποία ζητούσε την καταδίκη του Κοτσώνη και άλλων συγκατηγορούμενων του για βαρύτερα αδικήματα.
Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αλλαγή των κατηγοριών προς το αυστηρότερο τόσο σε βάρος του Αιμίλιου Κοτσώνη όσο και του φερόμενου ως υποναυλωτή του “Noor 1” Βασίλειου Κουρούβανη οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για απλή συνέργεια σε 10 έτη κάθειρξη και τώρα αντιμετωπίζουν μέχρι και ισόβια για την κατηγορία της αυτουργίας στη μεταφορά των ναρκωτικών.
Επίσης, πρότεινε την καταδίκη όπως πρωτόδικα των κατηγορουμένων Ευθύμιου Γιαννουσάκη και Γεώργιου Μπουρδούβαλη οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Αναφερόμενη στο ρόλο των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου τόνισε:
“Ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους. Λόγω των γνώσεων τους ήταν σε θέση να οργανώσουν το σύνολο των ενεργειών για τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα.
… Σκοπός της οργάνωσης ήταν η διαμετακόμιση ναρκωτικών μεσώ της Ελλάδας στην Ευρώπη που θα διέθεταν σε τρίτα πρόσωπα με σκοπό το κέρδος.
Κυρίαρχο ρόλο στη διαμετακόμιση είχαν ο Κοτσώνης και ο Κουρούβανης που από κοινού με το Γιαννουσάκη και τον Μπουρδούβαλη κατέστρωσαν και οργάνωσαν από κοινού το σχέδιο.
Ήταν νομιμοφανής η ναύλωση από τον Μπουρδούβαλη και η υποναύλωση από τον Κουρούβανη ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι από το Ατσμάν προς την Ελευσίνα.
Δημιούργησαν από κοινού ένα προκάλυμμα νομιμότητας τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ευρώπη”.

Μιλώντας για τον κατηγορούμενο Αιμίλιο Κοτσώνη επεσήμανε τον κεντρικό ρόλο του όπως προκύπτει από τις συνομιλίες του με συγκατηγορούμενους του που κατέγραψε η ΕΥΠ.
Η Εισαγγελέας Εφετών αναφέρει στην αγόρευση της:
“Υλοποιείται η συνεργασία των 4 για συνεκμετάλλευση, ετοιμάζονται και υπογράφουν τα έγγραφα. Kαταγράφονται και σε τηλεφωνικές συνομιλίες.
Η μεταξύ τους συνεργασία και κυρίως ο ρόλος του Κοτσώνη καταδεικνύει ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της συμφωνίας που δεν επιθυμεί να εμφανίζεται και μέχρι σήμερα δεν αποδέχεται.
…Παρά το γεγονός ότι δεν μετέχει στην εκμετάλλευση του πλοίου, καθίσταται φανερή από το αρχικό σχήμα αλλά και μετά όταν περνά στη διαχείριση Καλαφάτη και παράδοση του πλοίου στο Μπουρδούβαλη με τον οποίο έχει συμφωνήσει να έρθει στην Ελλάδα.
Εν γνώσει του ότι πάει στα χέρια του γνώριμου στον ίδιο Γιαννουσάκη αφού ο Κοτσώνης είναι ενήμερος για όλα και την καθυστέρηση του πλοίου στο Σουεζ μέχρι την έλευση του στην Ελευσίνα.
Από το περιεχόμενο των συνομιλιών με σαφήνεια προκύπτει πως κεντρικό πρόσωπο αναφοράς είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης.
Όλοι μαζί μερίμνησαν για την από κοινού προετοιμασία και συνεκμετάλλευση του πλοίου στον κόλπο των Εμιράτων.
Ο κατηγορούμενος Κοτσώνης παραμένει το πρόσωπο που συμμετέχει αφανώς μετά τον κατάπλου
και επειδή η συμμετοχή του ήταν καθοριστική από την αρχή για τη συμφωνία και την επιβίωση της συνεργασίας των προσώπων, αυτός συμβάλει χωρίς να φαίνεται σε όλες τις συνεννοήσεις της ομάδας για προμήθεια υλικών για το πλοίο, εξεύρεση λύσεων, γνωριμιών, για διεκπεραίωση διαδικασιών ενώπιον αρχών του κράτους και ξενών πρεσβειών”.
Μάλιστα η εισαγγελέας αναφέρεται σε κατάθεση του συγκατηγορούμενου του Κοτσώνη. Ευθύμιου Γιαννουσάκη που τον χαρακτηρίζει ως “αφεντικό”.
“Καθοριστική είναι η κατάθεση του Γιαννουσάκη σε συνομιλία με τον Κοτσώνη στις 21-6 που αναφέρει “ό,τι θες εσύ Αιμίλιε κάνουμε εσύ είσαι το αφεντικό στη δουλειά. Αν δεν είσαι εσύ εγώ δεν μπαίνω”
, επισημαίνει η κυρία Βλάχου.

Και συμπληρώνει:
“Σε κάθε επιμέρους στάδιο αυτής της υποθέσεως, ο κατηγορούμενος μεριμνά από την αρχή για τη διακίνηση ιρανικών πετρελαίων που δεν είναι νόμιμα.
Γνωρίζει ότι ο Γιαννουσάκης με τον οποίο εξ αρχής συνεργάζονται με το συγκεκριμένο πλοίο και συνεργάζονται για να μην χάσουν τον απόλυτο έλεγχο του πλοίου που παραλαμβάνουν μετά την εξόφληση του τιμήματος από τον Καλαφάτη και να θέσουν τον στόχο τους που αποτελούσε η διαμετακόμιση των ναρκωτικών.
Για την εκτέλεση του σχεδίου έχει καθημερινή συνομιλία με τους συγκατηγορούμενους του Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη. Βρίσκεται στη σκιά των γεγονότων και παραμένει πάντα αφανής”.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή, με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This