Η αφγανική μαφία της διακίνησης ναρκωτικών στο εδώλιο: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Αφγανού στα Πατήσια

Must Read

Οι ματωμένες πτυχές του άγριου πολέμου που μαίνεται εδώ και χρόνια μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών για τη μοιρασιά της «πίτας» από τη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων θα ξετυλιχτούν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση δολοφονίας ενός 33χρονου Αφγανού από ομοεθνείς του τον Δεκέμβριο του 2019.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας 29χρονος και ένας 27χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον 33χρονο συμπατριώτη τους κατά τη διάρκεια συμπλοκής στην οδό Αχαρνών. Ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων είναι φυγόδικος και η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται ότι δεν έχει εμφανιστεί όλο αυτό τον καιρό στην ανακρίτρια για να απολογηθεί, δεν έχει δώσει δείγμα DNA για να βοηθήσει το έργο των ανακριτικών Αρχών, ενώ θεωρείται μάλλον απίθανο να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να «φωτίσει» τα σκοτεινά σημεία της αιματοβαμμένης υπόθεσης, που όλα δείχνουν ότι συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών για την επικυριαρχία στη διακίνηση ναρκωτικών.

Το επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο του 33χρονου Αφγανού εκτυλίχθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Οπως υποστηρίζουν οι δύο κατηγορούμενοι, βρίσκονταν σε μια καφετέρια στην οδό Αχαρνών, όταν εμφανίστηκαν γύρω στα 10-15 άτομα και τους έβγαλαν έξω διά της βίας. Ακολούθησε πραγματική μάχη, στη διάρκεια της οποίας το θύμα έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του, καθώς κάποιοι συμπατριώτες του τον καταδίωξαν και του κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής τραυματίστηκαν επίσης ο 27χρονος και ο 29χρονος, εκ των οποίων ο ένας πυροβολήθηκε από μικρή απόσταση στο χέρι, ενώ ο άλλος δέχθηκε χτύπημα με όπλο στο κεφάλι. Οι δυο τους συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 33χρονου και μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ωστόσο, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι δεν σκότωσαν αυτοί τον ομοεθνή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπλοκή της Αχαρνών συμμετείχαν δύο αντίπαλες ομάδες που είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα περίπλοκη, αφού, πέρα από τους τρεις κατηγορουμένους, ακόμα και κάποιοι εκ των μαρτύρων κατηγορίας είναι αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών με πολυετείς καταδίκες! Μάλιστα, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι προφυλακισμένος για μια σειρά ποινικών αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία από πρόθεση!

«Είναι μια υπόθεση σοβαρή, με τεράστιο αποδεικτικό υλικό, αφού οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης είναι πολλοί, το ίδιο και τα έγγραφα (ιατρικές γνωματεύσεις, εκθέσεις νεκροψίας, DNA και αποτυπωμάτων). Θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα πραγματικά περιστατικά, να αποδειχθεί ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ώστε να αθωωθούν οι υπόλοιποι, που ναι μεν ενεπλάκησαν στη συμπλοκή, αλλά δεν διέπραξαν αυτό το έγκλημα, οπότε θα πρέπει να καθοριστεί ο ρόλος τους στην υπόθεση και να ενημερωθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δίκη τι πραγματικά συνέβη.

Οι νομικοί ισχυρισμοί μας στο ακροατήριο θα είναι προς την κατεύθυνση της αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας και θα προσπαθήσουμε να αποδοθεί στον καθέναν από τους κατηγορουμένους ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός. Πολλές φορές, οι συνθήκες που ωθούν κάποιον σε μια αξιόποινη πράξη είναι απροσδιόριστες και θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι οι παράγοντες της δίκης ποιος ξεκίνησε όλο αυτό το μακελειό και τις αιτίες του» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Νίκαινας.

Εν αναμονή της δίκης, πάντως, οι κάτοικοι των Πατησίων αναφέρουν ότι ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών για τα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών αναστατώνει κάθε τόσο την ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This