Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Με «καρφιά» η παραίτηση Λυμπερόπουλου από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μόλις πριν από λίγες ημέρες εξελέγη στο νέο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο λόγος για τον πρόεδρο Εφετών Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, ο οποίος μετά από 20 και πλέον χρόνια παρουσίας στην Ένωση, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.

Και αποχωρεί, γιατί, όπως αναφέρει, δεν μπόρεσε να πείσει ότι «αποστολή της ΕνΔΕ στα καθ΄αυτήν και στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι η θεσμική λειτουργία και όχι ο λαϊκισμός της διεκδίκησης της ‘συνδικαλιστικής’ ή συνδικαλιστικής δικαστικής ψήφου με όρους πολιτικής αρένας και σκοπιμοτήτων».

Στέλνει μήνυμα μάλιστα στους νεότερους συνεργάτες του «να σχεδιάσουν και να χαράξουν την πορεία-αντίβαρο στο λαϊκισμό, στην υπαλληλοποίηση, στην άρνηση του εκσυγχρονισμού, στην απόρριψη της ιδέας του Δικαστή, όπως το Σύνταγμα και το Κράτους Δικαίου ορίζει».

Ο κ.Λυμπερόπουλος είχε έρθει στο παρελθόν σε ευθεία σύγκρουση πολλές φορές με τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, ο οποίος επικράτησε σαρωτικά στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ