Αθώοι οι ορκωτοί λογιστές που έκαναν «τα στραβά μάτια» σε υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Must Read

Εκείνοι «δεν είδαν» υπεξαίρεση και η Δικαιοσύνη, με τη σειρά της, δεν είδε τίποτα το μεμπτό σε αυτήν τους την πράξη, αθωώνοντάς τους. 

Για τέσσερις ορκωτούς λογιστές, ο λόγος, οι οποίοι, αν και δικάστηκαν για κακουργηματική «ψευδή βεβαίωση», με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 – περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, αναφορικά με τις «μαύρες τρύπες» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απαλλαγή τους, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε πως τέλεσαν την αποδιδόμενη πράξη.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ανήκαν σε ανώνυμες εταιρείες ορκωτών λογιστών, ορίστηκαν να κάνουν ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, τη χρονική περίοδο 2002- 2009. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία. «Εμείς ελέγχουμε τα στοιχεία που μας προσκομίζουν. Δεν είμαστε ΣΔΟΕ για να ανοίγουμε συρτάρια», ανέφερε μια από τους κατηγορούμενους. Ένας άλλος κατηγορούμενος επισήμανε πως σε πιστοποιητικό ελέγχου για τη χρήση του 2008, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν προσκομίστηκαν σχετικά παραστατικά. «Δεν αξιολόγησαν όμως αυτό το εύρημα», είπε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι βεβαίωναν ότι ο δήμος τηρεί διπλογραφικό σύστημα ελέγχου και ότι όλα βαίνουν καλώς στη διαχείριση των οικονομικών.

Στη συνέχεια, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν οι υποθέσεις της υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ και της «παγίας προκαταβολής» από το ταμείο του δήμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This