Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ποινές φυλάκισης σε 22 Άραβες για δεκάδες κλοπές κινητών τηλεφώνων στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης από 2 έως 27,5 έτη, αναλόγως περίπτωσης, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 22 Άραβες, οι οποίοι καταδικάστηκαν για αρπαγές κινητών τηλεφώνων, πορτοφολιών, φωτογραφικών μηχανών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από πολίτες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορούμενοι Άραβες, κυρίως Αλγερινοί, αλλά και Λίβυοι, διέπραξαν τουλάχιστον 77 κλοπές και 5 ληστείες, από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019, στο κέντρο της πόλης, με το δικαστήριο να μην αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες, πλην του ενός τους που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν συνολικά 9 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 7 ήταν προσωρινά κρατούμενοι και επέστρεψαν στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν ερήμην, κρινόμενοι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.  Οι χαμηλότερες ποινές φυλάκισης ανεστάλησαν.

Γυναίκες

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατείες Αριστοτέλους, Καμάρας, Ναβαρίνου, σε πολυσύχναστους δρόμους, στάσεις λεωφορείων), αλλά και στην περιοχή της Σταυρούπολης και σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Αθήνας, ενώ τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες.

Στις απολογίες τους κάποιοι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ κάποιοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ