Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Νόμιμο με τη βούλα του ΣτΕ το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση εκπαιδευτικών κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στη δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση, κρίνοντας συνταγματικά τα κριτήρια της προκήρυξης με οριακή πλειοψηφία 3-2.

Το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δεν δέχθηκε την προσφυγή των εκπαιδευτικών κατά του νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων με επιλογή βάσει σειράς προτεραιότητας που καθορίζεται από τη βαθμολόγηση των υποψηφίων σε ορισμένα κριτήρια (ακαδημαϊκά προσόντα, εκπαιδευτική προϋπηρεσία, κοινωνικά κριτήρια).

Ο ισχυρισμός των εκπαιδευτικών περί αντισυνταγματικότητας του νέου συστήματος απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι «ο νομοθέτης δεν θέσπισε ως τρόπο επιλογής των υποψηφίων τον γραπτό διαγωνισμό. Το Σύνταγμα στο άρθρο 103 παρ. 7 προβλέπει, εναλλακτικά, τον διαγωνισμό ή την επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, ως ισοδύναμους τρόπους στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης, αφήνοντας στον κοινό νομοθέτη την ευχέρεια να προκρίνει τον πλέον κατάλληλο για την πρόσληψη του προσωπικού του εκάστοτε φορέα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ