Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερος ισοβίτης, πρώην ιερέας, από τα Φάρσαλα που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ελεύθερος αφέθηκε, την Πέμπτη, ο ισοβίτης, πρώην ιερέας από τα Φάρσαλα, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου, με αφορμή την υπόθεση της μισθοδοσίας ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 44χρονου ισοβίτη με τον συνήγορό του, να αιτείται την εφαρμογή του άρθρου 94 του νέου Ποινικού Κώδικα, επικαλούμενος τα 20 έτη, την ανώτερη συγχωνευτική ποινή, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην ιερέας έχει ήδη εκτίσει τα 8,5 έτη φυλακής και παράλληλα έχει εργαστεί την ίδια περίοδο.

Ο πρώην ιερέας θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης στα Φάρσαλα

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης επιτυγχάνονταν μέσω αλλοίωσης των ποσών των μισθοδοτικών καταστάσεων των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, η υπόθεση ξεκίνησε τουλάχιστον από 2005 και συνεχίστηκε μέχρι το 2012, όταν ένας υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας αντιλήφθηκε πως οι ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων, παίρνουν ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους των Φαρσάλων.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ και άμεσα ξεκίνησε έρευνα της επιθεώρησης. Όπως αποδείχθηκε, τα ποσά των μισδοδοτικών καταστάσεων αλλοιώνονταν πριν παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και με αυτό τον τρόπο εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης με πολύ μεγαλύτερα ποσά τα οποία εισπράττονταν είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ποσό των 3,8 εκατομυρίων ευρώ που φέρεται να υπεξαιρέθηκε από τον πρώην ιερέα, δεν έχει εντοπιστεί και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς έχει πάει!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ