Φιάσκο 24 καρατίων στην υπόθεση Ριχάρδου: «Δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας χρυσού»

Must Read

Ένα βήμα πριν την απαλλαγή του βρίσκεται ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος Μυλωνάς και μαζί οι 62 συγκατηγορούμενοί του, καθώς για δεύτερη φορά η ΑΑΔΕ αποφάσισε ότι «δεν υφίσταται λαθρεμπόριο χρυσού» στην υπόθεση που είχε διαφημιστεί ως εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού προς την Τουρκία.

Ο τηλε-ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς και οι 62 συγκατηγορούμενοί του, είναι από τον Νοέμβριο του 2018 αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού και πολύτιμων λίθων. Ωστόσο, η συμπληρωματική ανάκριση που έγινε επί έναν χρόνο ολοκληρώθηκε, χωρίς να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία, με την αρμόδια Διεύθυνση της ΑΑΔΕ να επαναλαμβάνει για δεύτερη φορά στην ανακρίτρια της υπόθεσης, πως δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας.

Θυμίζουμε ότι η ανακρίτρια είχε ζητήσει τον περασμένο Φεβρουάριο να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος, με τη συνέργεια όπου απαιτείται, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Τράπεζας της Ελλάδος, για το σύνολο των κατασχεθέντων πολύτιμων αντικειμένων κι εν συνεχεία, να εκτιμηθούν επακριβώς οι φόροι που χάθηκαν για το ελληνικό Δημόσιο, όπως ο ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος πολυτελείας.

Από την πλευρά της η αρμόδια Διεύθυνση της ΑΑΔΕ με τρισέλιδη απάντησή της επαναλαμβάνει όσα είχε ήδη επισημάνει στις δικαστικές αρχές πριν δύο χρόνια: δηλαδή πως δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας και πως για την υπόθεση θα μπορούσε να ερευνηθεί μόνο το ενδεχόμενο φορολογικών παραβάσεων.

Η υπόθεση εισάγεται πάλι στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αναμένει την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This