Αθώος ο 56χρονος που εισέπραττε επί εννέα χρόνια τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του

Must Read

Επί εννέα ολόκληρα χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του ένας 56χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ζημίωσε το κράτος με πάνω από 150.000 ευρώ!

Ωστόσο, το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία της απάτης κατ΄ εξακολούθηση, καθώς έκρινε ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ!

Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του κατηγορουμένου, ο οποίος προσκόμισε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο 56χρονος είχε ενημερώσει για τον θάνατο του πατέρα του το υποκατάστημα του ΙΚΑ σε χωριό της Ρόδου, όμως η ενημέρωση ουδέποτε έφτασε στα κεντρικά της υπηρεσίας για να διακοπεί η σύνταξη. Παράλληλα, αποφάνθηκε ότι τα χρήματα που εισπράχτηκαν αποτελούν ουσιαστικά μέρος της σύνταξης που όφειλε να λάβει η χήρα μητέρα του κατηγορουμένου, η οποία τελικά τα πήρε με καθυστέρηση… 14 ετών!

Πρωτόδικα ένοχος

Η απόφαση του Εφετείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι πρωτόδικα ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος και τού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 56χρονος, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό στον οποίο κατατίθεντο η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που ελάμβανε ο πατέρας του. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά τον θάνατο του πατέρα του τον Ιανουάριο του 2002, δεν προσκόμισε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, με συνέπεια τα χρήματα να συνεχίζουν να κατατίθενται κανονικά ως το τέλος Οκτωβρίου 2011. Έτσι, φερόταν ότι εισέπραξε συνολικά 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που απαιτούσε 209.564 ευρώ καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται με τόκο 5%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This