Συμμετέχοντες των φετινών Πανελλαδικών κατά του Υπ. Παιδείας για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Must Read

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις περίπου 70 αποφοίτων Λυκείου που συμμετείχαν στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις (2020-2021) για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις προσφυγές, ζητείται η ακύρωση ως αντισυνταγματικών, των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ.λπ.

Μέσω των δικηγόρων τους Πάνου Λαζαράτου και Γιώργου Νικόπουλου, οι 70 συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στα άρθρα 4, 5 και 16 του Συντάγματος και κατά συνέπεια παράνομες, ενώ  τονίζουν ότι είναι αντίθετες στην συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς ανατρέπουν την κατανομή θέσεων, μεταξύ των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος των εισαγωγικών εξετάσεων.

Ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι συνήγοροι των συμμετασχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις τόνισαν ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε τρεις μεταβολές της εξεταστέας ύλης, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε κανένα κράτος του κόσμου!

Το υπουργείο Παιδείας εκπροσωπήθηκε από την σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Αικατερίνη Γαλάνη και τον πάρεδρο του ΝΣΚ Χαράλαμπο Τσόγκα και  αντέκρουσε τα επιχειρήματα, ενώ επισημάνθηκε ότι, καθώς εξάντλησαν την ισχύ τους, όλες σχεδόν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις δεν θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονται προσεχώς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This