Μια… δεύτερη ευκαιρία ζήτησε με θράσος ο «δράκος της Ξάνθης» που καταδικάστηκε εκ νέου σε ισόβια

Must Read

Με περίσσιο θράσος ζήτησε από τη Δικαιοσύνη μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει στο πλευρό της γυναίκας που παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον… καλλωπισμό σκύλων το «τέρας» της Ξάνθης που βίασε, κακοποίησε άγρια και έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012!

Προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, όμως, η επιθυμία του δεν εισακούστηκε από το δικαστήριο που διατήρησε την Τρίτη την ποινή των ισοβίων που του είχε επιβληθεί, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.

Ο 35χρονος -σήμερα- Χρήστος Παπάζογλου κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την προσφυγή του, αναιρώντας την προηγούμενη απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν 25 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και εμπρησμό. Υπενθυμίζεται ότι στην αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο Παπάζογλου κατά της εφετειακής απόφασης ζητούσε να επαναληφθεί η διαδικασία, καθώς, όταν εκδικάστηκε η υπόθεση, ο συνήγορός του έλειπε λόγω κωλύματος, με αποτέλεσμα να του οριστεί άλλος δικηγόρος.

Αυτή τη φορά ο αποκαλούμενος «δράκος της Ξάνθης», ο οποίος σόκαρε το πανελλήνιο και με την κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε(!), εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας. Ωστόσο, μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσαν όσα είπε για την επιθυμία του να γυρίσει σελίδα στη ζωή του με τη βοήθεια της νέας συζύγου του, αλλά και η δήλωσή του ότι θα ήθελε να ασκήσει την τέχνη που έμαθε μέσα στη φυλακή, δηλαδή να γίνει… κομμωτής σκύλων!

Τελικά, το δικαστήριο φαίνεται ότι δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του 35χρονου ότι έχει μετανιώσει για το αποτρόπαιο έγκλημά του. Έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία- εξπρές, που δεν κράτησε ούτε μισή ώρα, τον καταδίκασε σε ισόβια συν 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Με την απόφασή τους αυτή οι εφέτες έκαναν δεκτή και την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Θράκης Γιώργου Σκιαδαρέση, ο οποίος είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή.

Δεν έκρυψαν την οργή τους

Οι γονείς και τα αδέλφια της αδικοχαμένης Ζωής, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αντικρίσουν ξανά και ξανά τον άνθρωπο που τους κατέστρεψε τη ζωή, δήλωσαν ικανοποιημένοι με την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Ωστόσο, δεν έκρυψαν την οργή τους για τη δήλωσή του ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα έξω από τη φυλακή.

«Αυτός στα 34 θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Να του θυμίσω ότι αφαίρεσε τη ζωή της αδελφής μου στα 34 χρόνια της», δήλωσε ο Γιώργος Δαλακλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενώ η αδελφή του, Ελένη, ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξανακάνει. Αυτό είναι το παρελθόν του. Άρχισε μια νέα ζωή, ενώ ουσιαστικά έχει καταστρέψει τη δική μας. Η αδελφή μου δεν θα ήθελε να κάνει οικογένεια; Αυτός γιατί να κάνει; Η αδελφή μου δεν θα γυρίσει».

Ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, ακολούθησε τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012 τη Ζωή Δαλακλίδου, η οποία επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της. Τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της, της επιτέθηκε, την κακοποίησε, τη βίασε και, αφού την περιέλουσε με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι, την έκαψε ζωντανή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This