Δευτέρα 21/6/2021

Νέο πρωτόκολλο στα δικαστήρια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία!

Τη δημιουργία νέου πρωτοκόλλου στα δικαστήρια ενόψει πανδημίας συμφώνησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και η Ένωση Δικαστών εισαγγελέων. Ειδικά σχέδια για κάθε υπηρεσία, με χρήση μάσκας εντός και εντός κτιρίων, ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και ορισμός συντονιστή ο οποίος θα είναι αρμόδιος για κάθε πιθανό κρούσμα και τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν περιλαμβάνει το Πρωτόκολλο.

Τσιάρας

Όπως αναφέρεται, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2020 με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκπόνηση πρωτοκόλλου σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος covid19» και μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών της αποφάσισε ομόφωνα την υιοθέτηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, κατάλληλα προσαρμοσμένου, για όλες τις υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στόχος είναι η σωστή εφαρμογή των οδηγιών που περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο και αφορούν την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης της νόσου σε όλους τους εργαζομένους του τομέα ευθύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση των ύποπτων ή και επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας, καθώς και τον περιορισμό της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ