Κυριακή 20/6/2021

Μαρία Λεπενιώτη: Ποια είναι η πρόεδρος που ανακοίνωσε την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Μαρία Λεπενιώτη η οποία κληρώθηκε να προεδρεύσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τον Μάρτιο του 2015, αποτελεί μια δυνατή γυναικεία υπόσταση μαζί με την μητέρα του Παύλου Φύσσα στον δικαστικό αγώνα που διήρκησε πάνω από 5 χρόνια. 

Η κ. Λεπενιώτη έχοντας μακρά πείρα, σήκωσε στους ώμους της το βάρος της εκδίκασης της υπόθεσης και ανακοίνωσε την ετυμηγορία για την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής τόσο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αγνοώντας την εισήγηση της εισαγγελέως που διαφώνησε. 

Η αεροπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο αστικό και εργατικό δίκαιο, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκηςτης Χρυσής Αυγής προήχθη από εφέτη σε πρόεδρο εφετών και στη συνέχεια σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η εμβληματική πρόεδρος έχει χειριστεί δύσκολες και ιδιαίτερες δίκες όπως αυτή για το «συνδικάτο του εγκλήματος», τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και ακρετές δίκες εκβιαστών.

Πριν από 32 χρόνια η κ. Λεπενιώτη ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

Η κ. Λεπενιώτη είναι παντρεμένη με τον  ιατροδικαστή και προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ