Δευτέρα 14/6/2021

Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για τα κελιά όσων Χρυσαυγιτών φυλακιστούν στον Κορυδαλλό

«Μια ανάσα» πριν τις ανακοινώσεις για τις ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση, η ΕΛΑΣ έχει ήδη οργανώσει το σχέδιο συλλήψεων. 

Σήμερα Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι αύριο, το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Γιάννη Λαγό οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.  Ωστόσο, ο Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει ασυλία ως ευρωβουλευτής, σε περίπτωση που αποφασιστεί φυλάκιση, θα πρέπει να κατατεθεί αίτημα στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου από τις ελληνικές αρχές και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. 

Την ίδια στιγμή, ειδική ομάδα της Ασφάλειας παρακολουθούν τα τελευταία 24ωρα τα καταδικασθέντα πρόσωπα προκειμένου να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και να μην υπάρξουν απρόοπτα σε περίπτωση που δοθεί εντολή για σύλληψη.

Φόβοι για τη συνύπαρξη στο κελί

Ταυτόχρονα, ένας παράγοντας που δημιουργεί πονοκέφαλο στις Αρχές, είναι τα κελιά των κρατούμενων στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου πρόκειται να οδηγηθούν οι συλληφθέντες. Η ΕΛΑΣ σχεδιάζει την μεταφορά όσων αποφασιστεί να φυλακιστούν σε ειδικούς χώρους αφού ως γνωστόν, στον Κορυδαλλό είναι έγκλειστοι όχι μόνο μεγάλος αριθμός αντιεξουσιαστών αλλά και εξίσου πολλοί αλλοδαποί. Επιπλέον, η αστυνομία λαμβάνει υπόψιν ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διασπαστεί έχοντας ανταλλάξει βαριές κουβέντες και η συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο εγκυμονεί ανησυχία.  Παράδειγμα, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός οι οποίοι έχουν ιδρύσει δικά τους κόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ