Ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις; Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα «απαντά» στη Νέα Δημοκρατία!

Must Read

Τις δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας για καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντέκρουσε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

Μιλώντας στον Alpha 98,9,η Ελευθερία Τομπαζόγλου τόνισε ότι το «θέμα των καθυστερήσεων στη δίκη εκφέρεται απ’ αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο», ενώ πρόσθεσε ότι «υπεύθυνοι για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν είναι οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι».

«Δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο»

«Το θέμα των καθυστερήσεων, επειδή ακουγόταν και όλα αυτά τα χρόνια, εκφέρεται από αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το δικαστήριο. Πλην του προβλήματος με την αίθουσα που είχαμε τον πρώτο καιρό, όπου διεξαγόταν η δίκη στο κατάστημα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά μας χορηγήθηκε η αίθουσα τελετών (του Εφετείου) και η δίκη είχε έως και 4 φορές την εβδομάδα δικασίμους. Ενδιάμεσα προέκυψαν κάποιες καθυστερήσεις, που δεν οφείλονται σε άλλους, πλην των ίδιων των κατηγορουμένων. Οι ίδιοι κατηγορούμενοι έφεραν την καθυστέρηση. Ενδεικτικά να σας πω ότι προσκόμισαν έως και 2.000 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προκειμένου να αναγνωστούν. Ο τεράστιος όγκος του κοινοβουλευτικού έργου της ΧΑ ξεκίνησε μετά τις διώξεις. Προφανέστατα το έκαναν εσκεμμένα. Ηθελαν να κερδίσουν άλλη μια τετραετία, που ευτυχώς δεν συνέβη. Οι ίδιοι το προκάλεσαν και τους γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα έχουν την απαίτηση να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό λόγω της διάρκειας της δίκης».

Σχολιάζοντας τον νέο Ποινικό Κώδικα, που έχει προκαλέσει οξεία πολιτική αντιπαράθεση, τόνισε: «Το πλαίσιο για διεύθυνση (εγκληματικής οργάνωσης) είναι 5-15 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι 15 χρόνια είναι ευνοϊκή μεταχείρηση, για οποιονδήποτε άνθρωπο. Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων είναι μια συζήτηση απόλυτα προσχηματική, γιατί το ζητούμενο δεν είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά κατά πόσο το πολιτικό σύστημα του παρέχει κάλυψη. Δηλαδή, αυτοί ακόμη κι αν ξανακατέβουν (εκλογές) με έναν άλλον σχηματισμό, τα ίδια πρόσωπα, δεν νοείται ότι θα υπάρξει θεσμικός παράγοντας που δεν θα βγει να καταγγείλει αυτή την κίνηση», σχολίασε η κ. Τομπαζόγλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This