Σοβαρότατες καταγγελίες της προέδρου κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, προκαλούν συναγερμό στην ηγεσία της δικαιοσύνης

Must Read

Η κ. Μαργαρίτα Στενιώτη είναι εκ των εμβληματικών λειτουργών της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εφέτης, τ. Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και νυν μέλος  του Δ.Σ., με υποδειγματική σταδιοδρομία, ακέραια, μια γυναίκα που πραγματικά κοσμεί το λειτούργημα της.

Όταν λοιπόν μια εμβληματική προσωπικότητα όπως η κ. Στενιώτη προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες, τίθεται θέμα δημοκρατίας. Και οι θεσμικοί παράγοντες οφείλουν να επιλέξουν εάν θα διασφαλίσουν τις αρχές και τις αξίες που κράτησαν και κρατούν την κοινωνία όρθια απέναντι στην ανομία και την ασυδοσία των ισχυρών, ή εάν θα σιωπήσουν. Η κοινωνία πάντως, κάθε έντιμος πολίτης που διψά για δικαιοσύνη, τάσσεται αναφανδόν με την ακέραια λειτουργό της δικαιοσύνης.

Απόσπασμα της εξώδικης διαμαρτυρίας της κ. Μαργαρίτας Στενιώτη:

Η συγκρότηση των Πειθαρχικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες των τελευταίων ετών και θεσμοθετήθηκε με σκοπό την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η επανειλημμένη στοχοποίηση των Αθλητικών Δικαστών σκοπό έχει να κάμψει το φρόνημά τους ως Ανεξάρτητων Δικαστικών Λειτουργών, που ασκούν το καθήκον τους μόνο υπακούοντας στο Σύνταγμα, στους νόμους και στη συνείδησή τους. Είναι, πλέον, γνωστή η μέθοδος και η τακτική ποδοσφαιρικών παραγόντων και των ελεγχόμενων απ’ αυτούς μέσων ενημέρωσης (παραπληροφόρησης) να «λασπολογούν» σε βάρος Αθλητικών Δικαστών, να τους κατασυκοφαντούν και να τους προσβάλλουν, ώστε να τους εξαναγκάσουν σε παραίτηση, όπως πρόσφατα συνέβη, ευελπιστώντας ότι οι τελευταίοι δεν θα αντιδράσουν λόγω του Κύρους και του Ήθους που διαθέτουν.

Όμως η ανοχή έχει και τα όρια της.

Ειδικότερα, οι βολές εναντίον μου μέσω συγγενικών μου προσώπων, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων, η χρήση φωτογραφιών ανηλίκων, η αλλοίωση γεγονότων (βλ. φωτογραφία από φιλανθρωπικό αγώνα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι) δεν είναι ικανά να με εκφοβίσουν και να παρεμποδίσουν τη βούλησή μου για εξύψωση του αθλητικού ιδεώδους, θα αποτελέσουν δε αντικείμενο άλλης διαδικασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This