Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε ως… αδικημένος στη δίκη για τη διαβόητη «συμμορία»

«ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΑΪΛΑΣ...»

Must Read

Πήγε απολογήθηκε(!), αλλά έκανε το… παγόνι. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (13/10) ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, τελευταίος στη λίστα των κατηγορουμένων, αλλά στην απολογία του είπε τα πάντα, εκτός από την υπόθεση, αφού δεν έβγαλε λέξη για την περιβόητη «συμμορία».

Ο ισχυρός άντρας των «ερυθρολεύκων» απολογήθηκε για την ποινική δίκη των 28, σε μία κατάθεση που διήρκησε περισσότερο από 90 λεπτά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε αδικημένος, τόνισε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με την ανατίναξη του φούρνου του Κωνσταντινέα, «αν και όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο», σημείωσε πως δεν γνώριζε ότι τα πακιστανικά τηλέφωνα ήταν… πακιστανικά, ενώ για τις εκλογές της ΕΠΟ υποστήριξε ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν στηρίχθηκε από τον Ολυμπιακό γιατί είχε ανοιχτά θέματα με την ποινική δικαιοσύνη. Για τη «συμμορία» όμως, που είναι μία από τις δύο κατηγορίες που τον βαραίνει, δεν ειπώθηκε κουβέντα! Η δίκη διεκόπη για τις 19 Νοεμβρίου, όταν θα κάνει την πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη άρχισε με τις εκλογές της ΕΠΟ: «Έχουν γραφτεί πάρα πολλά γι’ αυτή την υπόθεση, εδώ και πολλά χρόνια. Οταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, ο Γκαγκάτσης ήταν νομικός σύμβουλος της ομάδας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, μας ήταν πολύ εύκολο. Ηθελα να έρθουν ορισμένοι νέοι άνθρωποι. Τον κ. Σαρρή τον γνώρισα στην ΕΠΟ. Είχαν γραφτεί πάρα πολλά για τις σχέσεις Γκαγκάτση – Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να διαλέξει ή να ορίσει διαιτητή. Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι κάτι σημαντικό άλλωστε τα τελευταία πέντε χρόνια, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ διαφημίζουν τη σχέση τους με τους προέδρους της ΕΠΟ. Δεν πιστεύω ότι ένας πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να περάσει τη γνώμη του σε έναν δικαστή των επιτροπών της ομοσπονδίας».

  • Για τη συνομιλία με Μώραλη και Γκαγκάτση αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΟ: «Δεν συμφωνώ με το θέμα των χρημάτων. Θέλαμε να τσεκάρουμε τι θα κάνουν οι ενώσεις. Για εμάς τα χρήματα ήταν εκτός ερώτησης. Η αξία του Ολυμπιακού ήταν 10πλάσια, 20πλάσια, 50πλάσια από τις υπόλοιπες ομάδες και επίσης μπορείτε να δείτε τη διαφορά των βαθμών που πήραμε, τα πρωταθλήματα, τις περιόδους που υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες. Είπαμε με τον Κουρίδη, οι καλύτεροι διαιτητές της Α’ Εθνικής να αναλάβουν τους αγώνες των πλέι οφ της Β’ Εθνικής».
  • Για την σχέση του με τον Αλέξη Κούγια: «Ο Κούγιας είχε πολλά παράπονα από ομάδες που είχαν παίξει μαζί του. Υπήρχαν άνθρωποι που τον κάλεσαν στο γραφείο τους και του έδειξαν διαλόγους που είχαν αφαιρέσει τα ονόματά τους. Τον κορόιδεψαν. Ο βασικός παράγοντας που ξεκίνησε η ιστορία αυτή ήταν ο Κούγιας. Ο βασικότατος. Το κατηγορητήριο αυτό έχει γραφτεί από συγκεκριμένες δηλώσεις του κυρίου Κούγια και καταθέσεις».
  • Για το πακιστανικό τηλέφωνο που είχε χρησιμοποιήσει: «Εγώ το έμαθα από τη δικογραφία ότι ήταν πακιστανικό. Είναι κάρτες που πουλάνε στα αεροδρόμια, στις πλατείες. Το νούμερο του τηλεφώνου μου είχε διαρρεύσει και ήταν παντού. Γι’ αυτό και πήρα ένα δεύτερο τηλέφωνο. Φοβόμουν ότι μπορούσε να γίνει καμία παράνομη καταγραφή. Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Έγινε παράνομη καταγραφή με παράγοντες αντίπαλων ομάδων» είπε, και κατονόμασε τον Νικόλα Πατέρα.
  • Για την ευνοϊκή απόφαση της Εφέσεων που έδινε την άνοδο στον Εθνικό Γαζώρου: «Με παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα πάρα πολλοί άνθρωποι και μου ζητάνε πράγματα. Δεν είπα, ρώτησα, «πρέπει να απορριφθεί η έφεση»; Οταν το συζητάγαμε άλλωστε, αυτό, η απόφαση βγήκε μετά από μια ώρα. Είχε βγει ήδη δηλαδή. Δεν έχει σχέση ο Κουρίδης».
  • Για τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών: «Ο Ελευθερόπουλος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Στην Κ17 ήταν ο Μαυρογεννίδης. Για εμάς θα ήταν καλό ο Ελευθερόπουλος να πάει στον Πανιώνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για να αποκτήσει εμπειρίες, για να έρθει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Δεν είπα ότι το μισό συμβόλαιο θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός, είπα ότι το μισό συμβόλαιο το πληρώνει ο μάνατζέρ του. Ορισμένοι δανεικοί του Ολυμπιακού, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχουν παίξει τα καλύτερά τους παιχνίδια για να αποδείξουν ότι κακώς τους δώσαμε δανεικούς».

ΠΗΓΗ: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This