Νεαρός Τούρκος που κρατείται από την Αστυνομία Ηρακλείου ισχυρίζεται πως είναι καταζητούμενος από το καθεστώς Ερντογάν

Έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στη χώρα του ως τρομοκράτης «γκιουλενιστής»

Must Read

Στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου βρίσκεται ο 24χρονος αντικαθεστωτικός Τούρκος Ετέμ που «κουβαλάει» στην πλάτη του ποινή ισόβιας κάθειρξης ως… τρομοκράτης, καθώς χαρακτηρίζεται από το σύστημα Ερντογάν ως «γκιουλενιστής».

Ο νεαρός, που φοβάται για τη ζωή του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές, την οικογένεια και τους φίλους του στην Κωνσταντινούπολη για να ζήσει σε κάποιο άλλο μέρος της Ευρώπης.

Περίπου πριν από δύο μήνες συνελήφθη μαζί με έναν 28χρονο συμπατριώτη του, ονόματι Αλί, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, απ’ όπου είχαν αποπειραθεί να πετάξουν για το Βέλγιο, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν και έκτοτε παραμένουν στα κρατητήρια, ενώ έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση ασύλου.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ένας νέος άνθρωπος, μόλις 24 ετών, εμφανίζεται να φοβάται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, σε περίπτωση που αναγκαστεί να επιστρέψει στη χώρα του. Θα πρέπει, επομένως, πολύ προσεκτικά να εξετάσουμε τη βασιμότητα των ισχυρισμών του και, εφόσον αποδεικνύονται, να προστατευτεί όπως ο νόμος ορίζει», ανέφερε ο δικηγόρος Γιώργος Λιονάκης, που έχει αναλάβει την υπόθεση των δύο κρατουμένων.

Περισσότεροι από 8.000 Τούρκοι αιτούντες άσυλο

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή Τούρκων υπηκόων προς τη χώρα μας, με πρωταρχικό στόχο να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δηλώνουν ότι διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Υπολογίζεται ότι από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, έως σήμερα έχουν περάσει στην Ελλάδα περισσότεροι από 8.000 Τούρκοι που ζητούν άσυλο.

Αυτές τις ημέρες, ο κ. Λιονάκης εργάζεται πυρετωδώς με τους συνεργάτες του ώστε να μεταφραστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι για τη χορήγηση ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την περίπτωση του 24χρονου Ετέμ αριθμεί περισσότερες από 300 σελίδες, οι οποίες πρέπει να μεταφραστούν για να προσκομιστούν στην υπηρεσία Ασύλου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This