Εξώδικο του Λαγού στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου!

Εξώδικο στην ΠτΔ δια του συνηγόρου του, Κώστα Πλεύρη

Must Read

Ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός απέστειλε εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παίρνοντας θάρρος προφανώς μετά την εισαγγελική πρόταση για τον ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινών στη δίκη της ΧΑ.

Στην εξώδικη επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έστειλε δια του συνηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι “υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο” και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

(…) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (…) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής είχε προτείνει αναστολές για όλους τους καταδικασθέντες, με το εξής σκεπτικό:

  • Έχουν μόνιμη και γνωστή κατοικία στη χώρα
  • Δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας
  • Δεν είναι ύποπτοι φυγής καθώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα τήρησαν τους περιοριστικούς όρους
  • Δεν έκαναν προπαρασκευαστικές πράξεις για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια
  • Διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο, με εξαίρεση τον Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος έχει μία καταδίκη αλλά αυτή αφορά υπόθεση του 1979 όταν ήταν 22 ετών και τους Μίχο, Μπαρμπαρούση και Αλεξόπουλο που έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα νομικής όμως απαξίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This