«Αμνησία» για τον Τσαλίκη στην δίκη της Χ.Α.

Must Read

Ακόμη ένας κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε στην σημερινή απολογία του στην δίκη της Χρυσής Αυγής ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα.

Ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης που είχε βρεθεί στην καφετέρια Κοράλλι μαζί με τον Ιωάννη Άγγο, τον άνθρωπο που φέρεται να κινητοποίησε το Τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Φύσσα και τους φίλους του, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων , υποστήριξε πως «δεν αντιλήφθηκε τίποτα» και πως έμαθε μετά τα μεσάνυχτα πως «έγινε φασαρία στην οδό Τσαλδάρη… μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, που βρίσκεται 50 μέτρα από το Κοράλλι . Όπως είπε ο Λ. Τσαλίκης, εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο του ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Αυτός ο φίλος του ήταν που τον πληροφόρησε ότι στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, o κατηγορούμενος είπε πως αφού επέστρεψε από την καφετέρια, επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον Ι. Άγγο όσο και τον συγκατηγορούμενο του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη με τον οποίο μίλησαν για τα καναρίνια με τα οποία ασχολείται ως χόμπι.

Ο Λ. Τσαλίκης, που είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, ανέφερε ότι την επομένη που άκουγε στις ειδήσεις για το έγκλημα, δεν θέλησε να ρωτήσει τίποτε, γιατί τα «έβλεπε από την τηλεόραση» και ήθελε να τους «κρατήσει σε απόσταση επειδή τον έπαιρνε η μπάλα», όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενο του στο οποίο ανέφερε : «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή» είπε πως δεν το θυμάται.

Με την έναρξη της απολογία του ο Λ.Τσαλίκης είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή στα γραφεία της οποίας στη Νίκαια , όπως ανέφερε, είχε πάει δύο φορές για να πάρει τρόφιμα γιατί είχε οικονομικές δυσκολίες. Απαντώντας σε ερώτηση για φωτογραφία του που χαιρετά ναζιστικά , ο κατηγορούμενος είπε πως η φωτογραφία είχε τραβηχτεί την δεύτερη φορά που είχε πάει για τρόφιμα: «Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This