Επιστρέφουν στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη; Αδυνατούν να πληρώσουν την εγγύηση των 20.000 ευρώ

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά! Είναι 84 ετών»

Must Read

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη κινδυνεύουν να επιστρέψουν στο κελί, αφού αδυνατούν να πληρώσουν την εγγύηση που της επιβλήθηκε μετά την χορήγηση αναστολής της ποινής κάθειρξης 6 ετών για «ξέπλυμα χρημάτων».

Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου και ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού και καταδικάστηκαν αμφότεροι με κάθειρξη έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή στον καθένα.

Ωστόσο, οι δικαστές χορήγησαν αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Και οι τρεις αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα της εγγύησης ενώ ο δικηγόρος του ζεύγους Άκη και Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Γιάννης Παγορόπουλος, είπε σε έντονο ύφος προς την έδρα του δικαστηρίου ότι «τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή».

Δύο ηλικιωμένοι καταδικασθέντες

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη. «Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Πριν από 22 χρόνια

Το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκαν και οι τρεις φέρεται να διαπράχθηκε την εποχή της παντοδυναμίας του Άκη, ως πολιτικού πρώτης γραμμής, και αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνάφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό. Σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία κατέληξαν χρήματα τα οποία προήλθαν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ο άνθρωπος που αγόρασε τα υποβρύχια

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του δικηγόρου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος είπε: «Ενώπιον του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήρια καθώς και το αμετάκλητο της κρίσης τουπενταμελούς εφετείου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο. Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες».

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This