Ως εργατικό ατύχημα θα μπορεί να θεωρηθεί, υπό προϋποθέσεις, τροχαίο εργαζόμενου που πάει στη δουλειά του

Τροχαίο ατύχημα κατά την μετάβαση υπαλλήλου στην εργασία του, μπορεί να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα και να αποζημιωθεί αναλόγως. Υπό προϋποθέσεις.

Must Read

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα απόφαση κατέληξε το  Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο δικαίωσε εργαζόμενο που είχε προσφύγει στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή (ΤΔΕ) του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, για να χαρακτηριστεί τροχαίο ατύχημα, ως εντός εργασίας. Αν και η ΤΔΕ απέρριψε το αίτημα του εργαζόμενου, το Πρωτοδικείο έκρινε εσφαλμένη την απόφαση και τον δικαίωσε.

Το Δικαστήριο έκρινε πως υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τροχαίο ατύχημα κατά την μετάβαση υπαλλήλου στην εργασία του, μπορεί να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα και να αποζημιωθεί αναλόγως.

Η δήλωση του εργοδότη του προσφεύγοντος, σχετικά με τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου και το ωράριό του αποδείχθηκε ανακριβής, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, καθώς σύμφωνα με τα αρχεία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, η δήλωση του τόπου εργασίας δεν περιλαμβάνει τυχόν μεταβολές (μετάβαση σε άλλα γραφεία της εταιρείας από αυτά που είχαν δηλωθεί).

Μεταβολές που έχουν να κάνουν με τη φύση της εργασίας, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που καταλήγει και στην ετυμηγορία:

«Περαιτέρω, η φύση της εργασίας του προσφεύγοντος ως πωλητή, όπως προκύπτει και από την προσκομιζόμενη σύμβαση εργασίας του με την εταιρεία, επιτάσσει ευελιξία ωραρίου και, ως εκ τούτου, η προκύπτουσα από τα προσκομιζόμενα έγγραφα διαφορά κατά μία ώρα στην έναρξη και την λήξη του ωραρίου εργασίας του (σε σχέση με το ωράριο εργασίας που προβάλλει ο προσφεύγων), παρίσταται εύλογη. Εν όψει αυτού, το ατύχημα του προσφεύγοντος συνέβη εντός ευλόγου χρόνου που απαιτείται κατά τα κοινώς γνωστά για να μεταβεί ο προσφεύγων από τον τόπο του ατυχήματος στον τόπο εργασίας του κατά τις πρωινές ώρες αιχμής Υπό τα δεδομένα αυτά, το Δικαστήριο κρίνει ότι, στην προκειμένη περίπτωση, υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ εργασίας και ατυχήματος κατά την μετάβαση του ασφαλισμένου στον τόπο της εργασίας του. Συνεπώς, η προσβαλλόμενη απόφαση της ΤΔΕ, η οποία έκρινε τα αντίθετα είναι εσφαλμένη και πρέπει να ακυρωθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This