Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στέλνει ξανά στο εδώλιο τον μητροπολίτη Κερκύρας

Η δίκη θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό

Must Read

Συνεχίζεται ο γολγοθάς του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου, αφού το πρωί της Πέμπτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία αθωώθηκε για την υπόθεση της λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων στον ομώνυμο ναό.

Σε δήλωσή του, ο σεβασμιότατος κάνει σαφές ότι από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει ακόμη στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία σέβεται και εμπιστεύεται και το απέδειξε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στις πρόσφατες δίκες του.

«Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας άσκησε έφεση, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, κατά της αθωώσεώς μου ως προς την υπόθεση της λιτανεύσεως του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων, για λόγους νομικούς και ουσιαστικούς» τονίζει ο μητροπολίτης Κερκύρας και σημειώνει ότι «όταν θα επανεκδικαστεί η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα είμαι, Θεού θέλοντος, “παρών” για να καταθέσω και πάλι τη μαρτυρία της συνειδήσεώς μου και να υπερασπιστώ τα ήθη, τις παραδόσεις και την ευθύνη που η Εκκλησία και ο κερκυραϊκός λαός μού έχουν αναθέσει, αλλά και για να αποδείξω ξανά τον δεδομένο σεβασμό μου και στους νόμους της Πολιτείας».

Ο σεβασμιότατος ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν και εξακολουθούν να του συμπαρίστανται ποικιλοτρόπως. Η δίκη θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά σε δεύτερο βαθμό, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στην πρωτοβάθμια ήταν η ενοχή του κ. Νεκταρίου και η αναγνώριση ελαφρυντικών.

Να θυμίσουμε ότι στις 21 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η δίκη του μητροπολίτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας, όπου ο σεβασμιότατος κρίθηκε αθώος και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο. Συγκεκριμένα, η μία υπόθεση αφορούσε στην παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), καθώς την Κυριακή των Βαΐων πραγματοποίησε τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλεπόταν, ενώ η άλλη αφορούσε την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπου φέρεται ότι καλούσε τους πιστούς να μεταβούν στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This